Äntligen framme!

Jag är här, framme i ortoligt varma Brisbane, Australien. Jag kan knappt fatta att det är sant! Allt känns sååå bra! Här kommer en liten resume av de senaste dagarna.

I fredags den 26/9 åkte vi upp ett gäng till Stockholm för att umgås, gå på parlamentet och ta avsked. Parlamentet var överraskande kul tyckte jag faktiskt. De medverkande var Robert Gustavsson, Babben, Annika Andersson och Johan Wahlström. Vid det här laget har nog programmet redan sänts för det skulle gå i söndags. Efter det blev det restaurangbesök och sedan fika hos Marta i gamla stan. Mycket mysigt. Tack alla underbara vänner för allt! Tack Sofie och Johannes lite extra.. Vilka vänner! :)

Hela gänget utanför Tv-huset.


Ok. Åter tillbaka till resan. Jag, Emmy och Anna blev utskjutsade till Arlanda av Emmys föräldrar. Eftersom vårt plan till London var iställt som skulle gå 18.40 fick vi skynda oss att hinna med ett som gick 18.00. Det var inga problem. Så vi flög alltså Arlanda-London, London-Bangkok, Bangkok-Sydney och tillslut Sydney-Brisbane. Flygresorna gick lättare än jag hade trott. Men det blev en lång resa, vi reste sammanlagt i 32 timmar... Jag är glad att jag hade stödstrumpor.

Väl framme i Brisbane blev vi hämtade i av en av våra ledare Jenna som hämtade oss och ett par andra som ska gå på skolan. När vi kom fram till basen blev vi visade runt och fick våra rum. Vi är bara sex tjejer i min klass och vi bor i samma rum. Än så länge är det bara jag ocj Ruth från belgien som har kommit hit från våran klass än. De andra kommer imorgon eller på onsdag. Alla är jätte trevliga och det känns så bra. Vi har verkligen blivit ordentligt välkomnade och det är en sån frid över skolan och människorna här. När vi kikade in i klassrummet idag stod det på tavlan "Welcome to the best 6 months of your life". Jag hoppas på det :) Just nu är Anna och Emmy och badar i floden. Det är 30 grader varmt nu och blir varmare för varje dag.


Stödstrumpor och mysbyxor, kanske inte den snyggaste kombinationen.

Byte i Bangkok.

Nu är jag super trött... Klockan är 4 på eftermiddagen, vi ligger 8 timmar före Sverige. Om en timme är det lunch, efter det tror jag nog jag kommer slockna. Skolan drar igång på onsdagkväll, det blir spännande. Min mobil har förresten flippt ut lite, jag får alla sms minst 5 gånger jätte jobbigt! haha!

Hoppas ni alla mår bra hemma! Tycker om er massor!

Fint väder..

.. var det igår och är det idag också! Gårdagen blev en toppendag ute i solen. Jag, Johannes, Jocke och Ellen tog Saaben och åkte ut till gransnäs. Där tillbringade vi några timmar i solen på en brygga och åt lite lunch.
Här är några bilder från gårdagen:





Idag är det packa, packa, packa som gäller. Såhär ser vårt vardagsrum ut just nu:


En del grejer alltså.. Så ja vad är viktigt att ha med sig när man ska åka bort i ett halv år? Ja, det är frågan. Jag hoppas jag tänkt på det mesta nu. Pass, Pengar, VISA, reseförsäkring, kläder, kamera, skor, solglasögon, dator, böcker, badkläder, sovsäck, lakan, handukar, ficklampa, flygbiljetter och en ryggsäck. Det borde nog räcka! Men det är max 20 kg som man får ta med sig så det är nog bäst att jag väger väskan innan jag åker.

Japp, så ikväll blir det lite avsked här hemma och imorgon kl.10.00 bär det av mot Stockholm för en otroligt spännande sista helg här i Sverige.

Nu är det på riktigt..

Det känns att resan börjar närma sig med stormsteg. Imorse när jag vaknade hade jag en sån konstig känsla, ungefär som nervositet. Min klass har startar en facebookgrupp, vilket är väldigt roligt. Det var väldigt speciellt att få ett ansikte på några ledare och blivande klasskamrater. Det verkar som det är ungefär 4 ledare och ca 10 studenter. Vad jag har kunnat se kommer jag att få klasskompisar från Australien, Belgien, Kina, England, USA och Norge. Jag har börjat poacka lite idag också. Jättesvårt! Men men.. Det går nog! Får låna mammas ryggsäck, den verkar jättebra!

Elin har precis åkt hem. Hon har varit här hela helgen! Jätte mysit. Vi har verkligen haft ett späckat schema. Det var move 08 i kungsporten i fredags. Lördagen bestod av simning, film, volleyboll och kvällen spenderade vi med bön i askeryd. Igår (söndag) blev det kyrkan, middag med släkten och på kvällen såg jag "Patrik 1,5" på bio. Mysig film!


Mina vänner Ellen & Jocke. <3

Fråga mig inte hur jag lyckades med detta?!

Fika hos mig innan bion med världens goaste vänner.

Kladdkaka med björnbär. Inte illa!

Elin har förgyllt min helg. Jätte kul att umgås med dig.

Johannes är en av min bästa vänner. Han var glad när han fick prova Jocke glasögon!

Jag kommer sakna dig Ellen, när jag är på andra sidan jorden!


Stockholm över en dag

Idag åkte jag och pappa till Stockholm en sväng. Pappa skulle föreläsa på ett ställe i kungsträdgården så vi passade på att förena nytta med nöje. Ungefär klockan halv ett var vi uppe i Stockholm och tog oss direkt, något stressade till lokalen där dragningen skulle genomföras. Vi hann med att bli bjudna på lite wraps och dricka sen var det dags att börja. Efter det spenderade vi resten av eftermiddagen i affärer, mestadels på NK. Lite shopping och mat! Sen bar det av i ordentlig fart för att hinna hem till Tranås igen till idol. Klockan två minuter i åtta rullade vi in i norraby och hann precis sätta oss i soffan med Anna (som nästan hade fixat fika) när programet drog igång.




Onsdag, 10 dagar kvar till avresa.

Nu är det snart dags för lunch. Sen åker jag till Aneby och jobbar fram till ca 23.30.. Det var allt med den dagen.

Mörker flygning

I söndags kväll var det dags att bemästra lufthavet igen. Jag tog med mig Emli & Gusten upp en sväng. Vi åkte runt vättern/jönköpingsområdet och lekte lite. Emil tyckte det var jätte kul... Vet inte riktigt hur Gusten kände, men åksjuk blev han! Hoppas du kunde njuta lite ändå, för jag stormtrivdes! Under passet mörknade det och när vi gick in för landning lyste alla lampor så fint i Jönköping. Fantastiskt vackert! Efteråt var Emil så snäll och skjutsade hem mig till Tranås.

Idag har det varit jobb igen och ikväll har jag träffat min lilla kusin Elin för första gången, som är 10 veckor gammal. Alltid roligt när släkten utökar sig. Imorgon verkar det som att jag får lite ledigt. Ska bli skönt att sova ut lite efter en ganska intensiv helg i Västerås.

Jag och Emil.

Gusten var glad men något illamående.


Något suddig bild på bana 01 när vi skulle landa.


Bilder från helgen

Här kommer en liten glimt av helgen som gick.



Marcus stog i ca 30 minuter och fixade håret innan vi gick ut... Han hade väl dålig hårdag eller något.



Väldigt nostalgiskt att komma tillbaka. Tänk hur många timmar man spenderat här med både roliga, tuffa, jobbiga, spännande, intressanta och lärorika stunder.

Vi gick en sväng till hangaren och gissa vad vi hittade här. En "liten" 340 som var inne på service.

Välkomen ombord!


På kvällen var det dags för lite bus..

Rawaz, Johanna och jag.



Vi han också med en fika innan det var dags att dra sig ner mot småland igen.

Tack för en mysig helg vänner!

VÄSTERÅS

Nu sitter jag i Davids lilla rum på hotellet. Verkligen kul att se allt igen. Så mycket minnen i hela den här staden och speciellt här ute på Hässlö. Jag och Johannes kom hit igår runt klockan åtta. Vi såg oss omkring lite och träffde direkt på lite gamla klasskompisar. Det känns ju som att det var igår man träffades. Marcus och Henke hade flugit hit ifrån Stockholm som en liten överraskning också så vi fem gick till Bill & Bob och åt mat.

Jag har varit lite dålig på att uppdater här de senaste dagarna. Det har verkligen varit fullt upp. Jag har jobbat två dagar på industri, något som man blir väldigt trött av. Men som sagt jättebra att jag får lite jobb.

Någon som sett idol sista veckan? Jag måste säga att den nya juryn är riktigt skön! Gillar dem mer och mer ju mer man lär känna dem.

Då var det två veckor kvar tills det bär av mot Australien. Skönt att komma upp hit och hinna träffa vännerna här innan jag åker. Snart ska vi ner till hangaren och torrflyga lite. Kanske kommer lite bilder därifrån senare ikväll!

Ha en bra dag!


Jobb, jobb och ännu mera jobb!

Det är jag väldigt glad för! Nu börjar det dyka upp mer och mer jobb, Det är toppen! I morse fick jag snabbt ryka in som vikarie i en trea på hubbarpsskolan. Efter ett par timmar där fortsatte jag till Monki AB där jag hjälpte till att lossa en kontainer ett par timmar. Jag fick också reda på idag att jag ska få jobba på Euroform nu torsdag, fredag. Så imorgon blir det att gå upp redan klockan 05.00!

Kvällen har jag spenderat i Aneby med beachvolleyboll. Sista ute träningen. Något kallt om fötterna med roligt var det! Här kommer lite bilder från kvällen.



Min syster Anna i full volleybollmundering. Det är bra att klä på sig ordentligt när det är kallt. Jag gillar kombinationen shorts och leggings.



Jag tog mysbyxorna istället!




Ikväll var sista gången jag och Patricia kunde träffas. Hon åker ju till Nice på lördag. Kommer sakna dig min vän!



Gusten var glad! Han trodde att det skulle bli varmare med strumpor på i sanden.. Jag tror inte det lyckades.



Tack för kommertarerna! Alltid lika roligt att läsa.
Nu är det nog bästa att jag går och lägger mig. Jag ska ju som sagt upp tidigt imorgon.
Godnatt!

Vilken dag.

Senaste dygnet har jag spenderat med min goa vän Sofie.Vi började med att träna lite beachvolleyboll igårkväll. Underbart väder! Inte ens kallt i sanden. Sedan åkte vi vidare mot Jönköping. Efter att ha kört i ungefär 30 km/h på grund av alldeles för mycket regn kom vi tillslut fram till Sofies och Fridas lägenhet. Det blev en väldigt mysig kväll med mycket prat och skrattt innan vi somnade.


Sofie och Frida fixar till sig innan det var dags att åka till skolan i morse.

Min dag idag har däremot varit lite speciell. Började med att gå ett varv runt munksjön. Kändes skönt att komma ut lite när flickorna hade åkt iväg till skolan. Bär jag hade gått nästan halva varvet började det ÖSREGNA. Men vad ska man göra? Det var bara att fortsätta runt. Väl tillbaka i lägenheten genomblöt tog jag en riktigt varm dusch. Efter det tänkte jag ta en sväng till A6. När jag kom ut till bilen fick jag se ett litet vitt kuvert på runtan. Hmm.. vad kan detta vara tänkte jag? Ett kärleksbrev kanske? NOT! Förstod direkt att det var parkeringsböter. Jag hade ställt bilen för nära en korsning. I ett sånt läge blir man väldigt irriterad på sig själv. Men, men. Så kan det bli ibland.



Jag fortsatte i vilket fall ut till A6 efter att ha kört ett par varv i Jönköping. Som ni vet är kanske inte mitt lokalsinne det bästa, men man lär sig alltid något på vägen som tur är. Jag insåg också under dagen att vädret skulle bli på tok för dåligt att flyga i, vilket kändes ganska tråkigt.

När väl Sofie och Frida kom hem från skolan gjorde vi massa plättar och kollade lite på Grey´s. Efter det åkte jag och hälsade på Johannes och resten av familjen Johansson en sväng innan det bärde av hem mot Tranås igen.

Som sagt vilken dag. Frida och Sofie utnämner varje dag dagens "botten" och "toppen". Idag skulle jag säga att dagens "botten" var parkeringsböterna helt klart. "Toppen" får nog bli i stort sätt vänner tror jag!  Ni betyder så mycket.


Mina första parkeringsböter.


På 6 köpte jag en universaladapter. Mycket bra att ha om man ska resa till Australien.
Kostar bara 99 kr på Clas Ohlson.


På tal om att resa, här är Johannes och David utanför centralstationen i Milano nu i somras.


Här är vi tre på en båt i Venedig.


I helgen ska jag och Johannes åka och hälsa på David och alla andra klasskompisar som har flyttat tillbaka till Västerås. Det ser jag verkligen fram emot. Här på bilden är jag, Anna och David när vi väntade på flyget tillbaka till Sverige.

Det blev ett ganska långt inlägg ikväll.
Jag fick ju ta i lite för att fylla upp din förmiddag på jobbet Lena! ; )






18 dagar kvar..

Ned räkningen har börjat. Just nu sitter jag i Sofies lägenhet och skriver lite. Hon är i skolan och Frida med. Själv har jag varit ute och gått runt munksjön. Kan ni tänka er! När jag kommit nästan halvvägs börjar det regna. Men jag fick fortsätta runt. Kom ju hem tillslut, blöt men glad.

Jag hade hoppats på flygning ikväll. Tyvärr ser det inte alls ut som att det kommer gå. Här är senaste vädret i Jönköping.
ESGJ 090950Z 06007KT 9999 FEW002 SCT003 BKN005 12/11 Q1016=
Molnbas på 500 ft. Inget som går att flyga VFR i, tyvärr. Verkar inte som det kommer bli så mycket bättre heller.

Öland

Min helg har jag spenderat med min mor och några vänner på Öland. Det har varit väldigt avkopplande, lugnt och skönt. Vi anlände ganska sent på fredagskvällen och kom hem nu ikväll. På vägen hem, närmare bestämt vid Sunhult ungefär kom fick min vän Amanda och jag en strålande idé. Vi får se hur det blir med den men förhoppningsvis kommer jag kunna berätta lite om den senare. Det har att göra med vad vi ska syssla med i framtiden. Känns jätte spännande! Vi spelade också några omgångar MIG på vägen hem. Tillslut avgjorde jag och Amanda. Det spelet blir verkligen lättare & lättare för varje gång jag spelar det. Jag undrar vad det kan bero på. Vad tror du Johannes?


Jag, mamma och Eva på restaurang i Färjestaden

Fläskfilé med kantareller för mig och kroppkakor för mamma.

Stora gatan i mysiga Borgholm

Amanda, min vän och förhoppningsvis blivande partner/kollega!

Lite senare ikväll har jag tillslut lyckats skicka iväg ansökningar om Student Visa. Skönt att få det avklarat. Det var verkligen jätte smidigit. Jag fick gå in på en hemsida, fylla i lite uppgifter och sen var det färdigt. Att det gick så lätt hade säker en del att göra med att Anna hjälpte till som gjort det två gånger tidigare. Förresten, mindre än 20 dagar kvar nu. Ahhh.... Det drar ihop sig. Någon som har tips på vad man ska tänka på att packa och sånt till Australien?

Jaha, då var det en ny vecka som ligger framför. Den kommer innehålla Beachvolleyboll, Jönköping, Jobb (förhoppningsvis), flygning, Västerås. Jag hoppas att jag också kommer hinna spendera en del tid med Patricia eftersom hon flyttar till Nice på lördag. Jag har också tänkt att börja läsa en bok som heter "Drömmarnas land". Har blivit rekomenderad den med tane på att jag snart åker till Australien. Någon som har läst den?

Nu börjar det bli dags att sova!

Aj, aj, aj...

Vilket jobb! I två dagar har jag suttit i samma ställning och plastat av jeans. Det värker i hela kroppen nu och händerna är helt uttorkade. Ok, förlåt jag ska inte klaga! Jag är väldigt GLAD att jag har lite jobb. Men skönt att få vila några dagar i alla fall. Om tio minuter går bilen mot Öland, närmare bestämt en liten bit utanför Löttorps Camping. Det blev ju inget Öland för mig i sommras så jag får väl ta igen det nu istället. Kommer nog blir lite speciellt att vara där såhär på hösten.


FÖDELSEDAGSFEST

Den här kvällen har varit fullt av firande av 2 stycken av mina vänner som fyllde år just IDAG. Anna och jag var först förbi hos Matilda och grattade henne lite på 22 års dagen. Mysigt fika med en jätte god espressokaka, brölloppsprat, mys och allmänt trevligt. Vi gav henne våra gröna muffins och ett hurtbullebröd. Efter det styrde vi ut mot rallingsås för att uppmärksamma Gusten lite på hans 21 års dag. Här kommer lite bilder från kvällen.

Jag dekorerar Gustens tigerchokladkaka.

Matilda & min syster Anna.

Födelsedagsbarn nr 2 -Gusten


Min vän Petter gillar att ta kort på sig själv.


Snyggingen Emanuel visar vad han kan med ögonen. "Monne" är 21 år, gillar att plocka svamp, promenader, mysiga hemmakvällar och är även SINGEL. Hör av er om ni vill veta mer.



För övrigt är det 23 dagar kvar tills vi åker till Australien. Känns helt galet. Börjar nästan få lite halvpanik nu över att hinna umgås med alla nära och kära ordentligt innan jag åker. Annars börjar det mesta blir färdigt. Flygbiljetter är bokade, intagningen på skolan klar.. Nästa vecka blir det att fixa student VISA.

Baknings dax!

Här kommer lite uppdateringar. Min dag idag började klockan halv nio när jag vaknade med ett ryck. Jag och Anna hade bestämt oss igår för att gå upp tidigt och baka bullar. Vi siktade på att vara igång ungefär runt klockan 07.00 vilket misslyckades. Men men.. Bakning blev det i alla fall. Vi fick börja med en sväng till Willys för att komplettera lite. Sen blev det många, många bullar. Jag hann också med att baka mitt favoritbröd "hurtbulle". Hur gott som helst. Testa själv. Gå in på www.arla.se och sök efter det. Smidigt, enkelt och oerhört saftigt.

Patricia dök också upp och hjälpte till med de sista bullarna. Efter det njöt vi en stund i solen och filosoferade en del om livet. Kvällen spenderade vi i Aneby med beachvolleyboll. Kul, även om regnet inte var jätte önskat. Väl hemma fortsatte bakandet, fast nu blev det gröna muffins, tigerkaka med choklad och vanilj och ännu ett hurtbulle bröd. Jag har verkligen kommit in i det här med att baka. :)


Annas gröna muffins med glasyr.



Vår inneboende Sara är berädd att sätta igång att göra kaka av chokladen.


Måste tillägga att gårdagskvällen blev hellyckad. Jag hade med mig två förväntansfulla passagerare upp i det blå med vår nya PA-28 SE-ILV. Riktigt härligt! Blir förhoppningsvis mer flygning nästa vecka. Nu är det dax att sova lite. Imorgon blir det lite jobb igen på Weekdays AB här i Tranås.

Den här dagen

Första dagen med blogg. Haha. Jaa vad ska man säga. Jag är ju fortfarande nybörjare på detta men det är väl bara att testa sig fram kan jag tänka mig.

Idag kom min vän Patricia. Vi lagade mat och grejade, mycket trevligt. Ikväll blev det beachvolleyboll träning i aneby. Vi var nog 33 stycken tror jag. Riktigt många. Det var kul, men det blev ganska kallt i sanden när det började skymma. Imorgon blir det lite jobb igen... och sen förhoppningsvis en flygning frammåt kvällen. Blir första flygningen med vår nya PA-28. Ser fram emot det. Har hört att den ska vara underbar att flyga. Så nu är det bara att hålla tummarna på bra väder!


Patricia & jag satt ute och solade lite.. Riktigt skönt!

Välkommen till min nya blogg!

Då var det klart. Bloggen har öppnat. Från och med nu kommer jag skriva ner lite om vad jag sysslar med, mina tankar & funderingar m.m. Det kommer handla om resor, livet, familjen, Gud, vänner och en del flyg.

RSS 2.0