Äventyr..

Ligger och drömmer mig ut lite.. Idag har varit lite en sån där dag när rese-abstinensen smyger sig på. Längtan efter ett äventyr, något med spänning, något nytt. Jag har lärt mig att för mig handlar dessa känslor egentligen om ett behov av att vara kreativ, att få använda och testa nya idéer med mera. Egentligen behöver det inte handla om att åka iväg utan bara att få utmanas och sättas utanför sin bekvämlighetszon tror jag. Jag tror vi alla är födda och skapade till att vara kreativa och till att leva mer eller mindre i ett äventyr. Dock händer det ofta på vägen att vi får höra osanningar som att vi inte duger, att vi inte kommer klara av det vi vill eller kanske vi helt enkelt har slagit bort dessa käslor mer och mer med tiden för att vi är rädda att misslyckas. Jag är av den uppfattningen att rädsla aldrig är något som kommer ifrån Gud, respekt är en annan sak. Tänk hur annorlunda världen skulle sett ut om vi alla vågade vara oss själva lite mer, vågade göra det vi från första början trodde på även om det endast fanns en liten chans att det skulle lyckas. Tänk om vi inte var så rädda för att bli besvikna eller misslyckas, inkluderat mig själv. Först då tror jag vi kan bli kreativa på riktigt.




"Välsignad den man som sätter sitt lit till Herren, som litar helt till Herren. Han blir som ett träd planterat nära vatten. Det sträcker sina rötter mot bäcken. Det har inget att frukta av hettan, blade är alltid gröna. Det ängslas inte under torra år, upphör inte att bära frukt."




Alla hjärtans dag!

Just nu sitter jag på gymmet lite. Hoppar in lite för mamma när hon skulle ut och göra ärenden. En kopp kaffe, pepparkakor.. mm.. och när hon kommer tillbaka blir det lite kyckligsallad. Ikväll väntar Alla hjärtans dags mys i kyrkan med ungdomsgruppen. Jag ska åka om en stund och hjälpa Matilda förbereda lite med dekorationer och sånt kul :)

För de flesta är nog lite delade känslor kring Alla hjärtans dag. De som är ensamma känner sig ännu mer ensamma och de som lever i en relation verkar antingen tycka att Alla hjärtans dag är för överskattat att fira eller har massa press på sig att det ska vara på ett speciellt sätt. Synd tycker jag! Jag väljer att tycka om den här dagen! Fantastiskt att vi har en dag i almanackan när vi blir påminda om att vi ska visa våra nära och kära att vi tycker om dem. Även om det är något man ska varje dag så kan det vara bra att bli påminnd. Som men allt så handlar det om inställningen. 


Jag är otroligt tacksam för min familj och alla underbara vänner! Ni betyder så mycket!


RSS 2.0