Hej igen..

Ok.. Har varit lite svart att komma i kontakt med internet men, men... Sa annu en vecka har gatt. Imorgon aker vi vidare till nasta ministry som bara ligger 20 minuter harifran dar vi ar nu. Dar kommer vi ha engelska lager och jobba med en kyrka m.m. Pa sondag ska jag snacka lite i en kyrka sa det far ni garna vara med att be for!

Veckan har varit bra. Har verkligen fatt se mycket haftiget! I sondags pa gutjansten tog en famlj pa 3 personer emot Jesus. Gott att se! Igarkvall at vi kvallsmat pa stranden och kollade pa solnedgangen. Riktigt vackert..

Fick for mig idag att jag saknar vanlig julmat av nagon annledning. haha! mormors kottbullar! Inte fel.. Man lar sig verkligen att uppskatta saker nar man ar borta sahar. Jag fick hora att jag har ett kort fran nagon darhemma som ligger och vantar pa mig dit vi aker imorgon! Spannande! Guldstjarna till den snalla personen som tanker pa mig!

Nu har jag varit pa outreach i 20 dagar.. Och imorgon ar det Annas fodelsedag! Glom inte saga grattis... kika in pa annazahlin.blogg.se

Phuket!

En liten halsning fran sodra Thiland! Jag mar relativt bra.. Min mage har svart att vanbja sig bara... Vi jobbar med en nystartad kyrka.. stadar gator, lar ut engelska och halsar pa gamla m.m.
Maten ar toppen! Utsikt over havet! Underbart!!
Saknar er! Kram

Siem Riep-Bangkok

Kambodja tiden ar slut. Vi avslutade med tva dagar att utyforska Siem Riep och de beromda templen Angkar Wat. Det var haftigt att se. Arligt talat var det skont att aka vidare fran barnhemmet. Det var bra, men lite for mycket att ta hand om barn i 8 dagar for mig...

Igar anlande vi till bangkok, efter ca 10 h bussresa. Det gick bra att ga over gransen och allt vilket vi var tacksamma for! Sa fort vi kom over gransen var det som att komma till en annan varld. Sa annorlunda. De har riktiga vagar har. Kambodja paminner mycket om afrika i standard men thailand ar otroligt mycket mer civiliserat. Vi blev upplockade av en taxi pa busstationen och blev korda till YWAM basen har. Riktigt mysigt ar det har. Vi har riktiga sangar och dusch som inte ar alls sa kall.

MATEN! Ohhh.. Den basta jag nagonsin haft. Kan inte fa nog. Starkt och smakrikt. Idag har vi haft orientation och lart oss vad vi ska och inte ska gora har i thailnad ocg om 2 timmar ska vi ta en buss till phuket dar vi borjar vart forsta ministry i thailand imorgon..

Jag ar redan foralskad i detta landet!! Och outreach ar kul!! Vilken forandring fran kambodja.

Hoppas pa att kunna hora av mig snart igen.

Kuala Lumpur-Phnom Penh

Heeeej pa er!

Nu ar jag i Kambodja. Sitter pa ett litet internet cafe tillsammans med resten av mitt team. Det har varit 3 riktigt intensiva dagar de senaste dagarna. Vi lamnade Australien i Torsdags morgon tidigt! Resten av var klass skjutsade ut oss till Guld Kusten for att vinka av oss vid flygplatsen. Vi flog darifran ca 9 h till Malaysia, Kuala Lumpur dar vi stannade ett dygn. Da hann vi i stort sett bara ata och sova och resa in och ut fran stan.

Vi anlande har i Kambodjas huvudstad fredgkvall och blev pa flygplatsen motta av en fran YWAM kambodja. Han sjuktsade oss till ett guest house inne i stan. De senaste tva dagarna har vi haft orientation om religonen, kulturen och folket har. Vi har ocksa varit pa en del marknader ( skulle kunna spendera otroligt mycket tid dar).. Jag kopte en billig ROLEX kopia och en t-shirt.. Jag far pruta at alla, verkar som att jag ar den enda som tycker det ar roligt! Vi har ocksa besokt falten och fangelset dar Pol Pot holl till runt 1975. Jag hade ingen aning om innan vilka massmord som har utforts i det har landet. Det var en konstig kansla att ga omkring dar. Svart att forsta. Ungefar 2 miljoner manniskor var torterade och sedan mordade! Kan inte forsta hur det kan handa! Det ar inte mannskligt.

I morse var vi i en kyrka har. Riktigt harlig gudtjanst. Folket har ar sa vackra. De ler hela tiden!

Har fatt testa pa en del lustig asiatisk mat. Som ni vet ar det inte min starka sida men jag lar mig. :)

Laser en otroligt bra bok nu. "Captivating". EN bok som alla tjejer borde lasa!

Imorgon aker vi ut till barnhemmet sa jag kommer nog inte vara sa kontaktbar de narmaste dagarna.

Kramkram

Imorgon börjar det..

Imorgon (måndag) börjar offeciellt min outreach! Planerar och fixar för fullt och har gjort det de senaste dagarna. Lekar, Predikningar, Engelskalektioner, öva drama m.m. De första tre dagarna kommer vi vara här på basen och undervisa ett team som ska följa med oss de tre första veckorna i Kambodja/Thiland. Jag har min lektion som kommer handla om helande! Spännande ämne! Är nästan klar med förberedelserna nu.

Den här adressen kommer jag ha under outreachen:

YWAM Brisbane Emma Zahlin
C/o Outreach Teams Department
P.O Box 20 Thungsetthi
Bangkok 10263
Thailand

Om någon skulle möjligtvis vilja skicka något till mig. :)

Så på torsdag morgon flyger vi tidigt på morgonen lämnar vi Australien och kommer tillbaka igen den 14:e Mars. Första flygningen går till Malaysia där vi stannar en natt och sedan flyger vidare till Kambodja.

Nu ska jag jobba vidare. Var gärna med och be.
- Vår teamledare behöver fortfarande några tusen kronor till resan på grund av ett akut tandläkarbesök.
- För människorna vi kommer möta
- För beskydd på resan och under outreachen
- Att vi får möjlighet att göra en skillnad


Gott nytt 2009!

Igar var det nyarsafton. Dagen fick mig att till en borjan
med langta hem en del. Det kandes inget speciellt alls eftersom det var en ganska normal dag har pa basen. Jag ringde till Patricia, vilket fick mig att langta hem aven mer. En sadan dag som jag har spenderat med i stort sett samma manniskor i flera ar nu. Saknar er vanner!! Det var ocksa annorlunda eftersom jag inte hade nagot att fixa med eller planera. Aven om vi inte firar varenda nyar hemma hos mig sa har det av nagon anledning alltid blivit att jag fixar och donar. Vilket jag ocksa saknar det. For det ar vad jag ALSKAR, fixa fester!

I vilket fall som helst, jag kladde upp mig lite och akte ivag med ganget utan forvantningar alls och vi hade riktigt roligt! Vi borjade med att aka upp till en utsiktsplats och kika ut over Brisbane. Sa vackert! Sedan efter lite onyttigheter dar :) akte vi vidare ner mot stan dar vi hamnade mitt i ett salsa disco pa ett torg, sa kul. Dansade mitt ibland massa araber och alla andra moljiga folkslag. Sen blev det fyverkerier, kramar, mc donalds, mjolkdickande hemma pa basen. Jag tror jag vann tavlingen i att ha flest nyarsloften. Kom upp med 14 st!

Jag tror det ar bra! Onskningar, forhoppningar, forandringar och loften infor nagot nytt! Manga kommer med ursakten att de bara misslyckas men jag tror det ar battre att forsoka och misslyckas an att inte forsoka alls. Da har du i alla fall lart dig nagot. Jag har stora forvantningar pa det kommande aret!
Har kommer lite bilder fran kvallen. Klicka pa dem for att se dem storre! Gott nytt ar!


RSS 2.0