Thanksgivining och Gainsville.

Igår var det en av Amerikas största högtider här. Nämligen Thanksgiving, vilket främst handlar om familj och massa MAT. Vi var inbjudna till en familj från kyrkan på middag. Mycket trevligt, massa mat och vi fick även höra hela historien om varför man firar thanksgiving av en härlig kvinna. Idag var det dags för oss att åka på en liten utflykt. Eftersom jag behöver lite extra flygtid så hyrde vi ett plan och åkte till Gainsville för att äta lunch och sen tillbaka. Allt som allt 4,2 timmar. Inte så illa! Det var premiär för oss att flyga utan instruktör här i USA. Lite spännande var det allt och allt gick bra som tur var. Vi fick också se disneyland från ovan när vi passerade Orlando och det händer ju inte varje dag. När vi vaknade imorse var det 8 grader ute. Kallast hittils! Som tur var steg temperaturen lite frammåt dagen men ändå. Här kommer lite bilder från en vacker, solig och kall flygdag.

Disney!

Lunch på det mest amerikanska stället hittils. Sonny´s babque!

Trötta, utanför restaurangen, väntandes på en taxi som skulle vara jätte dyr. Som tur var kom det ut två piloter som också skulle till flygplatsen så vi fick åka med dem.


Det tog ett tag innan vi kom iväg imorse. Våra flygplan tycker inte riktigt om det här kalla vädret. 81021 ville inte starta så vi fick byta till ett annat. Men det gick bra det med.

1 månad till jul.

Idag är det en månad till jul. Dags att julpynta snart. Det är inte så jätte lätt att få julkänslor här i det här klimatet.

Oj, nu började det visst ösregna. Lustigt väder idag.. Johannes kom precis hem från sin flygning.

Riktigt mysväder. Man kan tro att det alltid är sol och 30 grader varmt här, men så är det inte. Hur som helst. Här är lite bilder från vår lilla trip till Orlando i helgen. Vi åkte dit med vår vän Lauryn som var snäll och tog oss runt på tre disneyparker helt gratis!

Varje svensks stolthet. IKEA! Vi köpte massa godis och glögg m.m.




Vi hade en jätte rolig dag på MGM, Animal Kingdom och Magic Kingdom. Men nu är det tillbaka till verkligheten :)
Ikväll ska jag flyga mörker. Vi får se om vädret håller i sig. Just nu ser det ju inte så ljust ut.

Orlando nästa

Nu är det lördag, helg igen. Jag fick precis på lite Carola musik. Det är kul att få lite sverigekänslor. Idag ska vi åka till Orlando tillsammans med vår vän Lauryn. Vi har bokat ett hotell och ska stanna där tills imorgon så vi ska ut och utforska ett par disney parker. Det blir kul. Idag tog jag mig upp vid åtta och gick ut och gick någon timma eller så sen hade vi lite lång frukost med lite kortspelande. Mysigt värre! Så just nu är det lite packande och pluggande på gång. Vi har tänkt att försöka skriva av CPL terin nästa vecka, så det är disiplinerad pluggning som gäller.

Annars har veckan rullat på med flygning och sånt. Vi har kommit in att flyga lite större plan nu känns det som. Igår fredag flög Johannes till Naples och tillbaka. Min och Virginias plan var att åka till Ormand beach men eftersom batteriswitchen hade gått sönder fick vi skjuta upp det till måndag. Istället tog vi en Cherokee, tog med Lauryn upp och visade henne omgivningen från luften. Alltid kul att visa vad det är man sysslar med dagarna i enda.

Nu ska jag gå och fixa lite lunch innan vi ger oss av. Kyckling fajitas är det som gäller idag!


Kaffefri vecka

I förra veckan gick det en dag utan att jag drack kaffe och fick då väldigt ont i huvudet. Jag började fundera på om jag kanske blivit kaffeberoende tro det eller ej. Inte så att jag känner något sug efter det, bara huvudvärk. Därför bestämde jag mig för att ha en kaffefri vecka med första dagen igår måndag och då blev det bekräftat. Jag hade jätte mycket huvudvärk. Men men.. Det är bara att göra något åt det, så den här veckan blir det inget kaffe för mig.

Igår gjorde vi en utflyckt till Titusville, ungefär en och en halv timme norr ut för att se en rymdfärjeuppskjutning. Vi hade riktigt tur att det blev av. Många gånger skjuter de upp uppskjutningen fler dagar men den här gången blev det av. Det var folk överallt och när rymdfärjan hade lyft hörde man massa applåder och tjoande.



Nu ska jag åka och flyga. Idag ska vi träna på att flyga med endast en motor, vi får se hur det går. :)


Piper Zeneca PA-34/200

Helgen

I lördags hade vi multi-engine prov, vilket vi alla klarade. Jätte skönt! Efter det åkte vi hem och storstädade hela huset och bilen. Alltid skönt att börja helgen när det är rent. På eftermiddagen tog jag och Johannes en springrunda i parken ute vid stranden. Jobbigt men välbehövligt. På kvällen tog Lauryn med oss på en minigolfrunda. Minigolfbanorna här är faktiskt ganska imponerande. Mycket längre än hemma och roligare. Det var en jämn match!
I går, söndag var det dags för bullbak.

Pluggande på stranden fredag eftermiddag.

MINIGOLF på djurbanan.

Kärleksbullar med nutella.

Kanelbullar. Tyvärr har de inte pärlsocker här så vi fick ta lite nötter.

Vi gillar FIKA! Igårkväll blev det en del sånt och filmen "the proposal". Ganska underhållande faktiskt.

Torsdag

Det blev ingen flygning idag på grund av att det var för låga moln. Det betydde att vi fick åka hem och plugga istället. Eftersom det var torsdag tänkte jag att det vore trevligt att testa göra soppa. Eftermiddagen spenderade vi för miljöombytets skull på starbucks tillsammans med böckerna.


STRABUCKS på US1


Potatis och purjolökssoppa med våfflor till efterrätt. Just vid den här tidpunkten såg inte soppan så jätte god ut men det blev inte så illa.

Igår kväll fick Johannes och Viktor äntligen mig att förstå vad "torque effect" är för något. Det vill säga varför flygplanet vill svänga åt motsatt håll som propellern snurrar åt. Kreativa som vi är med hjälp av en borrmaskin.

Nu hoppas vi på bättre flygväder imorgon.

Väder

Vart tog vårt Florida väder vägen??

KVRB 121253Z 32010KT 10SM BKN008 OVC012 17/16 A2976 RMK AO2 RAB06E20 SLP075 P0000 T01720161
KVRB 121140Z 1212/1312 32010G15KT P6SM SCT009 BKN014 OVC040 
TEMPO 1212/1214 BKN009
FM121400 30012G20KT P6SM SCT020 BKN040
TEMPO 1214/1216 BKN025
FM130000 32010KT P6SM FEW025

Gymmet

Idag har vi varit och haft ground school igen med Travis om multi-engine grejer. Det börjar kännas lite bättr efaktiskt. Vi gick också igenom grejer som luftrum och kartor. Vid halv elva tiden var vi tillbaka hemma igen. Klockan elva kom min vän Lauryn och hämtade mig och jag följde med henne till gymmet dit hon brukar gå. Det var kul att se och umgås med henne lite. Hon är en av dem vi träffat i kyrkan. Vi får se jag kanske blir riktigt duktig och börjar gå där regelbundet. Det skulle kosta ca 30 dollar i månaden och det är ju överkomligt.

Snart ska Johannes och jag åka till resebyrån för han ska bestämma vilka biljetter han ska köpa hem till jul och jag ska kolla på julkryssningar till mig och pappa. Vi har stora funderingar på att göra pannbiffar. Vi har tänkt på det i tre dagar ungefär men jag tror inte det blir av idag heller. Kanske till helgen. Annars blir det nog mest pluggande resten av dagen.

Imorgon blir det premier för oss alla att flyga Piper Seneca. Ska försöka ta lite bilder då.


Min vän Lauryn när vi var på IHOP(International house of pancakes) med ett gäng från kyrkan i lördags.

French toast med jordgubbar, bananer och grädde. Det var gott! Även om bilden kanske inte blev så jätte bra.

Förvirrande...

Känner mig så trött. Antagligen är det normalt efter en ledighet innan man kommer igång igen. Vädret är inte det roligaste heller. Det känns faktiskt lite höstigt. Molnigt och nästan som att regnet hänger i luften. Vart har solen tagit vägen? Vi har redan kört igång ganska hårt med system och annat som man ska kunna för att vara kommersiell pilot på flermotoriga flygplan. För det mesta känner jag, det här borde jag kunna, men kommer inte ihåg. Det är lite frustrerande faktiskt. Idag hade vi lektion vid åtta och det var kämpigt att ta sig upp faktiskt. Inte för att jag är så morgontrött egentligen utan mest ovan vi att ha tider att passa så tidigt. Semester är välbehövligt men gör en lite seg efter ett tag. Ikväll blir det en springrunda så då kanske jag kommer igång lite. Annars har jag bara pluggat i eftermiddag. Jag hoppas att insperationen och motivationen kommer snart, även om det inte är något att sitta att vänta på. Det är bara att kämpa på.

Härfår ni lite bilder från skolan..

Johannes och vår receptionist Jennifer.




Nu ska jag plugga vidare...

Ps. Har faktiskt börjat sakna Sverige lite, även om jag inte borde.

Jo, någon frågade: Hur kommenter man blogg inlägg?! Tryck på knappen "kommerntarer" precis under inlägget och fyll i rutorna där.

Tack och hej leverpastej.

Mjuk start

Idag startar vi igång lite lugnt igen. Johannes och jag började dagen vid 7.30 med en timmes rask promenad på stranden innan frukost. Tyvärr var det inte så njutbart som vi hade tänkt eftersom det blåste något hejdlöst. Temperaturen har verkligen gått ner sista dagarna. Ligger mer runt 25 grader nu. Jag har precis satt igång med tvätten som jag inte gjort något med på två veckor. Det är tur att det är billigt med underkläder här. :) Alla väskor är nu också upppackade och jag ligger i sängen med en Glamour tidning och Commersial MultiEngine böckerna. Bläddrar i dem lite samtidigt. Johannes åkte precis iväg för att åka förbi en resebyrå och kolla flygbiljetter hem till jul och Viktor kollar på TV. Ganska lugnt i huset alltså. Klockn tre börjar vår lektion idag, så innan dess ska vi bara laga lite köttfärsås till lunch.


Jag har fått reda på att ni är fler aktiva läsare där hemma än jag trodde. Ni får gärna kommentera lite mer. Det är alltid kul att läsa!

This is it

Nu vill jag lära mig dansa som Michael. Ikväll har jag och Johannes sett filmen om honom på bio. Den var en film som gjorde en del avtryck faktiskt. Det var speciellt att se honom sista tiden av hans liv och hur hårt han jobbade med vad som skulle bli den hans sista och största konsert. Just nu sitter vi alla tre och spelar phase 10, äter vattenmelon och lyssnar på massa låtar.

Idag var det sista dagen på semestern och imorgon börjar allvaret tillbaka på flygskolan igen. Vi kommer att ha ground school de tre första dagarna och sen blir det att börja flyga tvåmotor på torsdag. Idag flyttade vi också tillbaka till huset så nu är verkligen allt tillbaka till det vanliga.


Det har varit lite väl slappt på träningsfronten och ett och lite mycket glass och choklad senaste veckan så nu blir det skärpning ett tag :)

Johannes städar och strår i. Han är duktig han.

Fika  kan man inte få för mycket av!

Ännu mer packande.

Hockeykväll!

Nu har precis Johannes och Viktor gett sig iväg med Jessica upp till Orlando. Hennes plan avgår tillbaka till Sverige om några timmar. Det känns lite tomt, nu var det vår sista gäst som lämnade oss. Dessutom blev jag ju helt själv kvar nu i lägenheten eftersom de kör henne. Så jag tänkte att jag går ner hit till poolområdet och surfar lite. Ikväll ska jag på ett cafe´i en kyrka tillsammans med en anna tjej så det blir kul att börja träffa lite vänner igen. Det har verkligen varit skönt och välbehövligt att ha lite semester. Jag tror att jag har kunnat slappna av både fysiskt och psykiskt för första gången på länge.

Igår kväll var det Jessicas sista kväll och vi gav oss av ner till Fort Lauderdale för att se en hockeymatch mellan Florida Panthers och Washington Capitals. Vi fick tag i biljetter utanför av en gubbe som sålde och han var väldigt bra på att pruta med sig själv. Vi köpte fyra biljetter som tillsammans började på 80 dollar och slutade på 50. Ganska bra! 
Innan matchen hann vi in på ett köpcenter som låg ganska nära arenan. Jag och Jessica skyndade oss till forever 21, men hann tyvärr inte köpa något. Riktigt rolig butik annars med massa billiga klänningar och andra festkläder.


Det har varit jätte kul att ha Jessica här i nästan två veckor.

Det var tyvärr ingen jättespännande match. Washington (sk "dom vita") tog en ganska stark ledning redan första perioden och höll den hela vägen ut. Men det var kul ändå!


Nu är klockan tjugo i fem och jag tror att jag ska ta tag i och träna lite. Det har varit lite dåligt med det sista tiden. Dels har det ju varit semester och sen glömde jag mina springskor i Naples så de kom hit på posten igår. Vi har ett litet gym här som hör till lägenheterna så det får bli att gå in en sväng där. 

Disney/Epcot

Efter Napels spenderade vi en dag här hemma i Vero Beach och sedan dagen innan mamma och Anna skulle åka hem blev det Disneyparken Epcot. En riktigt häftig park där olika länder har sina egna utställningar bland annat. Det fanns också en åkattracktion som heter Mission:space där vi alla fick agera austronauter. Alla fick en egen uppgift i teamet och vi fick gå in och sätta oss i någon som var uppbyggt som en rymdfarkost och uppöeva en simulerad rymdfärd.
Dagen avslutades i parken med ett stort fyrverkeri över en sjö mitt i parken som höll på nästan i 15 minuter. En hellyckad dag med massa skoj, vi fick även chans att se Musse och långben. :)

Fikapaus med äggmackor och lite kortspelande.

En show med massa kinesiska barn. Sjukt duktiga. Det här är en tjej som kastade unt grejer med fötterna. Tänk om man kunde göra något sånt..

Här står vi alla samlade med frankrike i bakgrunden. Eifeltornet skjuter upp bakom Johannes huvud.

Vi var så glada efter att ha fått lite mat i magen. En dubbelburgare med bacon och ost.


Efter att parken hade stängt tog vi farväl av Anna och mamma som skulle stanna i Orlando för att flyga tillbaka till Sverige dagen efter. Resten av oss körde hem till Vero Beach, eller Johannes körde bilen och vi andra sov. När vi kom fram till Vero Beach började jag fundera på var nyckeln till vår lägenhet var. Något påminde mig om att det nog var jag som låste. När vi kom fram började vi alla leta igenom hela bilen och våra väskor utan framgång. Tillslut ringde jag mamma som var kvar i Orlando och vad som hade hänt var att jag hade råkat lägga vår lägenhetsnyckel i mammas bil. Jag sitter just nu i denna stund och funderar på vad jag har för bortförklaring till varför detta hände. Jag tror inte att något är godtagbart nog till att nämna här så vi får lämna det. Hur som helst. Vi fick alla packa in oss i bilen igen och jag körde nu. Vi körde ca 1,5 h där vi mötte Anna och mamma som hade hade sovit ungefär en timme när jag ringde dem. Vi fick nyckeln och sa hejdå en andra gång. Tillslut somnade vi hemma i lägenheten ca 03.00. Det är sånt som händer. Som tur var höll Jessica mig vaken i framsätet hela vägen. Det kan vara mysigare än man tror att åka bil på natten och nu har jag i alla fall lärt mig vägen till Orlando. Man får se till att skapa sig minnen!

Napels och halloween

I helgen mötte jag, mamma och Anna upp Viktor, Johannes och Jessica i Napels som ligger på västkusen. På lördagen var det dags att fira halloween och vi tänkte att vi kan ju inte vara sämre.

Middag på Chillis. Gott! En förrätt, två huvudrätter och en efterrätt för 20 dollar. Inte helt fel.

Anna med sitt samlande var överlycklig över snäckorna på stranden.

Solnedgång.. Man blir aldrig trött på att se dem. Napels strand är nog en av de vackraste jag har sett.

Mamma och jag. Det har varit jätte kul att ha henne och Anna här i två veckor.

Tänk va mycket lite färg och form kan göra. Galet!

Vår heta bil.



RSS 2.0