Delfiner, fisk och pelikaner



En dag med mycket sol.. Vi åkte ut med en båt och fiskade lite. Vi fick se massa delfiner och vissa som glömde smörja in sig med solkräm fick väldigt snygga solbrännor.

En dag i Naples

Idag har jag haft en hel ledig dag. Riktigt skönt! Vår dag började med frukost på hotellet bestående av flingor och mjölk, bagels, juice, te, kaffe och muffins. Efter tänkte vi ta en promenad och kolla runt lite i staden eftersom att det inte riktigt var sol och bad väder. Vi gick bland annat ut till stranden och ut på piren. Vi fick se en fiskare rädda en rocka tillbaka i det fria som av ett misstag fanstnat på kroken. Det uppskattades! På vad vi trodde skulle bli på vägen tillbaka blev det ett stopp på starbucks med lite espressos och marple cake. Men efter att ha suttit där en stund kände vi att vi inte var färdiga riktigt än så vi fortsatte ner till hamnen och kollade på båtar och människor och åt lunch.


Eftermiddagen fortsatte med en liten tripp med den stora bilen till Sanibel island för att se en solnedgång som vi inte kunde se på grund av molnigheten och efter det ett besök på miromar outlet. Jag inhandlade fyra muggar på starbucks (väldigt nöjd) och nya löparskor. Inget pluggande idag alltså. Det får vi ta igen i slutet av veckan. Det är ju inte varje dag man har fint sverige besök.

Jag har kommit på idag efter att ha åkt runt i en sån här stor bil som vi har här där det går att sitta sju väldigt rymligt att det gör inte så mycket att ha mer än tre barn. Alla pratar jämt om hur krångligt det blir med bil om man har fler men tänk vad kul det måste va. Bilen famijen Johansson har hyrt är en Ford Expidition.. väldigt rymlig alltså. Så, så får det bli, fyra-fem barn i framtiden.. skämt åsido. Nu är det dags att sova lite så hoppas vi på sol, sol och lite mer sol imorgon. Tack och hej leverpastej!

Håller kontakten med omvärlden från ett hotellrum i Naples, Florida.

21 Feb 2010

Vi (Jag, Johannes och vära gäster Lena, Åke, Pontus och Inger) startade dagen med en ordentlig frukost hemma i lägenheten klockan halv nio. Efter att alla gjort sig iordning så tog vi den stora Forden som familjen Johansson hyr medans de är här och tog med dem på ett besök till vår kyrka, Central Assambly of God. Det var ett bra möte med både barnvälsignelse och avslutning för school of leaders. Det var kul att kunna presentera lite vänner hemmifrån för våra vänner här och låta dem se en del av vad som betytt mycket för oss här i Vero Beach.

Påväg in till mötet.

Efter det så stoppade vi en snabbis på subway för att plocka upp lite mackor och sen hem till poolen. Där blev det en del tennis, shuffleboard matcher och en del solande. Idag är första dagen på riktigt länge som det verkligen var varmt. Det tackar vi för! Underbart att få njuta av riktigt Florida väder. Vid halv fem tiden packade vi in oss i bilen och åkte tre timmar till Naples som ligger på västkusten lite mer söder ut. En väldigt fin stad med världens finaste strans som jag faktiskt redan besökt två gånger innan under min vistelse här i USA. Men det är värt ett sista besök innan det är dags att åka hem. Dagen avslutades med ett besök på Chillis. Godnatt, godnatt kära läsare!



Lördag

Dagen började med en spring runda med Olivia på stranden. Härligt! Äntligen är vädret lite varmare. Efter det blev det frukost hos Bagbys ända till klockan två. Älska långfrukost!



Bush gardens och Tampa

Igår åkte vi lite spontant till Bush Gardens för några timmars lekande. Det fanns massa djur och massa STORA åk attraktioner. Snäppet värre än Lisseberg måste jag säga. Vissa åkte mer än andra.. Mycket trevlig dag. Hemfärden var ganska lång men vi hade med frågespelet MIG och efter det roade sig Pontus och jag med diverse lekar som sten, sax påse och annat. Tillbaka igen i Vero Beach vid halv tio på kvällen så var vi väldigt trötta, jag somnade nästan framför konståkningen på TV. Men det var det värt!
Förmiddagen idag har bestått av pluggande och nu blir det våffel lunch för oss alla hos äldre paret Hjälmeby.


Kyla

Det har varit fruktansvärt kallt senaste dagarna.. Vi har varit tvungna att ha värmen på i lägenheten då och då för att inte frysa allt för mycket. Men igår trodde vi att det vände, solen var framme och vi la oss såklart och pluggade i solen hela dagen. Tack vare det har man nu skaffat sig väldigt fin bränna efter solglasögonen och linnet i ganska röd nyans. Idag blev det kallare igen dock, ungefär 15 grader. Vi har fått besök också. Sent i söndagskväll anlände största delen av familjen Johansson. Mamma Lena, pappa Åke, lillebror Pontus och faster Inger. Alltid lika roligt att få träffa vänner hemmifrån. Deras väskor kom bort på vägen så de fick vara utan dem tills nu i morse. Pontus hade köpt med sig jääätte mycket lös godis till oss. (2,3 kg) Det uppskattades verkligen så han förtjänar ett extra stort TACK! Det värsta är väl att om vi ska äta upp allt det själva så krävs det en del extra pass på gymmet.

Nu måste jag springa tillbaka upp till lägenheten igen till pluggandet. Växelström och och annan elektronik är det som står på schemat för dagen. Mycket intressant!

Hoppas du får en härlig dag med mycket kärlek!


Lite mer liv i luckan med nästan hela familjen Johansson på besök! Tacokväll var det här!


Måndagsfika!

I måndags kom våra vänner Hanna och Chris över på lite fika. Mysigt. Johannes hade gjort chokladbollar och Chris hade med sin Danish coffee cake. Vet inte om den var dansk men ändå. Trevlig kväll med mycket disskussioner huvida man ska tolka texterna i bibeln om vilka roller män och kvinnor har i äktenskapet. Intressant, men svår fråga. Johannes och jag har lite olika syn.. Jag har kommit fram till att det är bäst att vi frågar lite gifta par om det hela, som har lite erfarenhet. Så det är bra att Lena och Åke kommer hit nästa vecka.

Chris

Hanna

Dagen idag har bestått av massa human performace pluggande. Ganska intressant faktiskt. Så nu är jag fullärd på ögat, balans sinnet, och blodomloppet m.m. Eller inte! Nu ska jag ut på en springrunda. Idag blir det intrevall, får se hur det går. Det är så kallt nu så man får klä på sig mycket. Jag tror temperaturen var nere på noll i natt.

Ha en bra dag!

Söndag i Orlando

I Söndags var det dags att åka upp till Orlando en sväng för Johannes kom tillbaka efter en liten vistelse hemma i Sverige. Jag var först på morgonen i kyrkan och efter det på trevlig lunch tillsammans med nästan hela familjen Hjälmeby: Hanna, Samantha, Martin och Shima. Väl iväg ungefär klockan ett så tyckte jag att det gick ovanligt smidigt att köra nästan ända upp till Melbourn. Sär tog det stopp. Som tur var krånglade inte bilden den här gången utan det var kö. Så jag fick smyg köra i 45 minuter innan jag kom vidare.. Något försenad kom jag fram till Orlando lite efter ett och välkomnades av Jacob i gör sin DTS där just nu. Hemma hos honom fick jag SVENSKA semlor. Inte alls fel. Efter det tog vi en shoppingrunda på Florida Mal innan det var dags att hämta upp Johannes på flygplatsen. Innan det var dags att styra hem till Vero igen hann vi med både lite mat på TGI fridays och lite kaffe hos Jacob. När vi kom hem fick vi dock se att en navkapsel var borta. Så vi får väl se om vi kan hitta en ny....

Jacob hittade både t-shirt och glasögen. (Han köpte inte dom här glasögonen dock...)

Fixat!


Den här knoppen sitter på vår dusch och trillade av i veckan... Som tur var löste det sig med lite logiskt tänkade och en potatis skalare. Jag känner mig händig.

Jag försökte mig på att baka egna knäckebröd... men USA har inte våra bra bakplåtspapper så jag fick ta något sorts wax papper. Tyvärr ville inte mina knäckebröd lossna.. men men. Får försöka igen hemma i Sverige.

Framtidsplaner

Spännande, spännande. Sista dagarna har jag haft mycket tankar om vart jag ska bege mig efter den här härliga vistelsen i detta stora land som jag har tagit till mitt hjärta. Sorgligt men sant så är det knappt två månader kvar tills jag är tillbaka i hemlandet Sverige. Men "..better things are yet to come.." Jag har en del beslut som ska tas denna veckan i vilken riktning jag ska gå efter det här så var gärna med att be för att det blir rätt. Jag tackar Gud för alla upplevelser jag har fått vara med om än så länge och alla underbara människor som jag har mött på vägen. Det har verkligen varit både inspererande och lärorikt att bo här i Florida den här tiden.

Igår kväll såg jag, Hanna, Shima och Samantha på "when in Rome". Ganska mysig film, med mycket romantik. Perfekt för en regning måndagkväll med ett gäng tjejer. Snart kommer Lauryn hit och så ska vi till gymmet en sväng. Det är lika bra att hänga i så gott det går.

Här är texten på en låt som har betytt väldigt mycket för mig under tiden här i USA. Jag har bett Gud visa mig mer av vad ovillkorlig kärlek är. Jag tycker att den här låten talar mycket om det, att hur många gånger vi än vänder Gud ryggen så står han där med öpnna armar och vill umgås med oss. Han lämnar oss aldrig. Han har förädrat mitt liv och jag är säker på att han kan göra det i ditt med.
Lyssna gärna på den här: http://www.youtube.com/watch?v=LCsGgYBnf0Q&feature=related

All for love the Father gave
For only love could make a way
All for love the heavens cried
For love was crucified

Oh how many times have I broken Your heart
But still You forgive
If only I ask
And how many times have You heard me pray
Draw near to me

Everything I need is You
My beginning, my forever
Everything I need is You

Let me sing all for love
I will join the angels song
Ever holy is the Lord
King of Glory
King of all

All for a love a Saviour prayed
Abba Father have Your way
Though they know not what they do
Let the Cross draw man to You

 

Kärlek


RSS 2.0