Sömnlöshet

Jag brukar inte ha sömn problem men någon gång händer det kanske alla att man inte kan sova. Det är ganska irriterande.. I mitt fall beror det nog oftast på att jag har en förmåga att tänka lite väl mycket ibland. Det kan vara positivt men då och då har det sina baksidor. Just ikväll så har jag insett hur lätt det är att dagarna går. Jag har kommit på mig själv en aning med att det blir lätt som att man bara går och väntar på något som man egentligen inte vet vad lite smått omedvetet. Jag tror att det är upp till var och en att själv se till att skapa sig en tillvaro som man trivs med. Det är ju trots allt till största delen vardagar som livet består av. Men det är ganska lätt att falla in i något sorts tänk att det är omständigheterna som får bestämma hur jag tycker att jag har det, att det som händer runt omkring blir vad som avgör. Jaja, nog om dessa tankar... Nu hur kommer man ur sina tankehjul och somnar? Efter lite knäckebröd med banan och mjölk så får vi se om det går bättre.

Hur som helst! Låt ingen annan eller något annat få avgöra hur du har det. Det är bara du som kan gå dina vägar och det är bara du är ansvarig för att åtgärda vad som behövs för att du ska må bra.

Och.. glöm inte bort att se saker ur ett helhetsperspektiv. Gud ser oss ur andra perspektiv, Hans vägar är så mycket högre än våra och Hans planer är så mycket större än vi kan föreställa oss. Det bästa vi kan göra är att våga kasta oss ut och lita på att vi kan vara helt beroende av Honom. Även om det i vårt svenska säkra samhälle kan vara mycket svårt att föreställa sig hur det kan vara.
Vackra, varma sommarkvällar känns nu ganska långt borta..


RSS 2.0