Omvägar

Det är lätt att ta omvägar när man är påväg någonstans. Om det gäller vilken yrkesväg man ska gå eller om man t.ex. som jag har svårt att hitta när man kör bil. Jag har tidigare skrivit om omvägar, hur vi människor lätt tar omvägar eftersom att vi ofta tror att vi vill ha något annat än vad vi egentligen längtar efter. Jag har funderat på det lite idag. När jag tänkte på det kände jag först "tänk om jag är mitt i en omväg nu". På något sätt gick ändå ljuset upp att det är inte alltid att den där omvägen är något negativt. Visst att det kan ta längre tid att komma till målet, man kan få slita en hel del, hinna känna mycket känslor som man helst hade sluppit o.s.v. Det kan vara frustrerande att inte hitta fram direkt när man är otålig. Men oj vad mycket man kan lära sig, hinna se fantastiska platser på vägen och träffa underbara människor man hade missat om det inte vore för den där omvägen. Guds vägar är högre än våra. So don't worry! Ge inte upp och se till att fortsätta gå emot målet. Du går inte ensam.

Vi är stolta över våra lidanden, eftersom vi vet att lidanden skapar uthållighet, uthålligheten fasthet och fastheten hopp. Rom 5:3-4


Föreberedelser

Nya äventyr väntar.. Om lite drygt två veckor reser jag till Papa Nya Guinea för att se hur livet som MAF-pilot är. Papa Nya Guinea ligger i princip på andra sidan jorden och vad jag har förstått består i princip av mest regnskog, berg och vulkaner. Helt klart ett utmanande ställe att flyga på med andra ord.

Läs mer om MAFs arbete i PNG här.. http://www.maf.org.pg/


RSS 2.0