Fort Lauderdale-Naples-Sarasota-St Petersburg

Igårkväll kom vi hem från vår lilla minisemester. VI hade tre jätte sköna dagar där vi bilade i princip runt större delen av Florida. Här kommer lite bilder från helgen. Vi lämnade Vero Beach ca 8.00 Lördag morgon och körde rakt söder ut till Fort Lauderdale. Där tog vi ett stopp för lunch och följde med en båt ut på floden för att spana in alla lyxiga hus och båtar. Vi låg bland annat Lacoste hus som till och med hade en krockodil framför huset. Inte illa. Efter det fortsatte körde vi över till västkusten till Naples, som blev min personliga favorit. En jätte vacker inte allt för stor stad med en underbar strand. Där kollade vi på solnedgången och bodde på ett fint hotell som faktiskt inte alls var särskilt dyrt. Vi avslutade den dagen med Chillis och en kaffe på starbucks. Dag två var lite regnig så vi passade på att åka ut till en stor outlet som ligger utanför naples. Vilket ställe! Jag och Lena hade nog kunnat stanna där hela dagen. Vi shoppade en del och åkte sedan vidare norr ut. Vi kom till Sarasota, där vi stannade på en strand ett par timmar. Fortsatte sedan en bit till St Petersburg. Vi trodde det låg närmare en vad det faktiskt gjorde så vi hann bli riktigt hungriga innan vi kom fram och skulle börja leta hotell. Tillslut fann vi både hotell och mat.. Dag tre blev en riktig strand dag, med sol och bad. Vi gick en promenad på standen och såg en delfin simma utanför i vattnet! Sedan blev det en ordentlig bilresa hem med både högläsning och MIG i bilen.

Solnedgång i Naples.

Stranden St Petersburg.



Ground School slut.

Igår skrev vi våra slutprov på teorin på instrumentkursen. Vi var alla väldigt nöjda med resultaten. För att fira detta åker vi iväg i helgen. Johannes föräldrar är ju här så vi tillsammans med dem ska åka till Naples bland annat som ligger på väst sidan av Florida. Det ska bli roligt!

Igårkväll var jag och Viktor i kyrkan på ungdomsmöte. Det var bra, kul att träffa lite nya.

Nu måste vi åka, klockan är halvåtta på morgonen. Johannes hälsar till alla och säger att vi helt enkelt är bäst!

Seg plugg dag..

Idag har varit en ganska jobbig dag. Blev ingen flygning på grund av vädret :( så vi har verkligen pluggat hela dagen eftersom vi har slutteoriprov för instrumentkursen på skolan imorgon. Det är en del att ta sig igenom. Jag hade verkligen ingen insperation för att plugga idag heller. Vi får hoppas att det går bra. Man blir inte lite stressad när Johannes och Viktor klarar av att sitta och plöja övningsfrågor timme efter timme. Jag tig mig iväg och handlade en sväng när jag inte orkade mer.

Nu är det matlagning på gång. Alldelles strax kommer Johannes föräldrar hit. Det ska stanna här hos oss i Florida i 10 dagar. Blir kul att träffa några hemmifrån lite.


Lite mer bilder..


Jag och min instruktör Virginia.

VERO BEACH från ovan.

Johannes var väldigt trött efter sin flygning. Hans instruktör kör hårt med honom. :)

Viktor var glad efter att precis ha flugit 250 ft över havet.

Strandpromenaden efter Chillis förra helgen.

Vi bakade lite i går kväll..

Stage 2 - Check!

Då var stage 2 Ground School avklarad. Gick därifrån med hela 93 %. Helt okej.. Johannes hade 100 % dock vilket i praktiken betyder 2 frågor. Men på förra provet var det omvänt så man skulle kunna säga att vi ligger lika nu resultatmässigt! Och tävlig är ju alltid kul, så på onsdag när vi har stage 3 gäller det. :)

Nu har Viktor klippt gräset, jag och Johannes åkte och handlade och nu har vi lagat flygande jacob med ett litet improviserat recept. Vi får hoppas det blir gott. Om en halvtimma sitter vi uppradade i soffan och kollar på premiären av the office säsong 6.

Imorgon är det flygning igen som gäller. Ser fram emot det!

Stage check nr. 2

Okej, så imorgon är det prov igen.. Vi gör vårt andra teoriprov alltså. Den här teorikursen kommer endast att hålla på t.o.m. nästa vecka.. Sen blir det mestadels praktisk flygning ett tag.

Idag har det varit fullt upp men en riktigt fin dag. Jag gick upp ca 07.00, då det fortfarande var riktigt lugnt och tyst i huset, gick ut och gick ca 40 minuter eller något. Sen blev det dusch, frukost och sånt. Efter det pluggade vi alla hårt drygt en timme eller så. Klockan 11 var det dags att åka till en bilmekaniker som vi hade beställt tid hos. Bilen vi köpte förra veckan har redan börjat gå lite dåligt. Den gick ganska ojämt på tomgång och motorcheck lampan började lysa så vi tänkte det var lika bra att kolla upp det. Vi åkte dit och satt där och pluggade en timme när mekanikerna bytte ett tändstift. Det kalaset gick på ca 2000 kr. Så kan det gå. Väl hemma åt vi lunch, köttfärsåsen som var kvar sen igårkväll. Vi alla pluggade lite till innana det bar av till flygplatsen.

På dagens schema stod först ett flygpass med min mycket trevliga instruktör Virginia. Efter det hade vi ett teripass, vårt sista innan provet. Ca 18.15 åkte vi från skolan och vidare till subway där vi köpte med oss lite mat. Maten avnjöts på stranden samtidigt som solen sänkte sig sakta men säkert. Nu väl hemma sitter vi alla i olika delar av huset nersjunkna med olika flygböcker. Man kan behöva va lite för sig själv efter en sån här intensiv dag. Vi får se om det blir något the office avsnitt ikväll. Vi kollade på sista på säsong 5 igår  så blir det det så får vi nog börja om från början. Hoppas allt är bra hemma i Sverige!!

Första flygningen!

Idag flög vi första gången här i Florida. Riktigt roligt! Min instruktör verkar jätte bra och trevlig och Vero Beach var hur vackert som helst från ovan.. Ska försöka ta med kamera upp nästa gång. Vi flög mest runt området för att känna på det lite, gjorde lite manövrar m.m. Johannes och Viktor verkade också jätte nöjda. När vi kom ner hade vi 2 timmar teori också med vår teori lärare Travis som också är Viktors instruktör på den praktiska flygningen. Vi pratade om ILS inflygningar och imorgon ska vi läsa om VOR inflygningar. Olika sätt att ta sig ner till banan från luften med hjälp av olika navigationsinstrument.

Nu är vi hemma i huset igen och klockan är snart åtta. Johannes åkte och handlade lite och jag tänkte göra en pannkakssmet. Det är vad som står på matsedeln i kväll! :) Sen blir det nog lite MIG och The Office... Johannes kommentar i helgen efter att vi haft en diskussion om ngt helt annat. "Jag har tänkt på en sak... Om vi får en fråga på MIG som vi haft innan men bara två personer kommer ihåg svaret så räknas den ändå och då måste man vara ärlig." Haha, tänk att man kan ha så mycket kul med ett spel.

Ett annat ganska härligt citat av Viktor igårkväll när vi sa gonatt. "Gonatt, det var kul att leva med er idag."

Bilder från föregående vecka..

Här kommer lite bilder från första veckan på vårt äventyr.

På Landvetter!

Vi hyrde en fin Nissan bil i Orlando som tog oss ner till Vero Beach! Ps. Johannes saknar fortfarande den här bilen.

Vi sov första natten på ett hotell i Orlando efter en ganska seg flygresa.

Viktor posar utanför vårt ROSA hus!

STRANDEN!

Glassigt!!

Shopping på flyskolan :)

Bark gör lunch... ko hjärta..



På lektion.

Bilen vi köpt!



Stage check!

Idag gjorde vi vår första stage check. Ett teoriprov där man kollar av att man kan allt man ska än så länge. Vi var alla lite små nervösa eftersom vi inte riktigt visste hur proven här skulle vara. Men vi gick därifrån glada allihopa, och gissa vem som slog båda grabbarna och satte 100% på provet?! :)
Vi fick också våra certifikat konverterade, så nu innehavar jag ett amerikanskt PPL(Private Pilot Licence). Känns gott! Vi kommer börja flyglektionerna på måndag. Jag ska ha en lärare som heter Virginia som jag inte har träffat än. Det ser vi fram emot. Det verkar som flygningen här skiljer sig endel från hemma. Ganska mycket mer trafik och sånt att hålla reda på.

Efter skolan åkte vi och handlade en sväng, tog en promenad på stranden, hem och lagade mat. Ikväll blev det pestopasta med salami och massa vitlök. Nu ska vi nog ta lite glass, kaffe och spela MIG. Alltid lika mysigt!

Florida är härligt!

Vi har en bil.

I förrgår, alltså onsdag sista dagen då vi skulle lämna tillbaka vår fina hyrbil köpte vi en egen. Det blev en svart mazda pretege från 1999. Skönt att vi har det problemet löst nu. Idag kom också en tekniker hit och fixade vårt bredband och kabel TV. Saker börjar komma på plats. Idag är det fredag och vi har gått en vecka i i skolan. Idag har vi vår första så kallade "stage check". Ett prov då vi kollar att vi kan allt vi ska hittils. Så just nu pluggas det för fullt här hemma. Men snart ska vi göra lite lunch och sen åker vi till skolan klockan tre. Efter det är det helg! Välbehövligt.

Tisdag.

O K E J, så den här dagen vaknade jag av en mardröm klockan halv sju. Försökte tända lamporna men upptäckte att strömmen inte fungerade i mitt rum, på toaletten eller i hallen. Jag väckte Viktor lite försynt genom att försöka tända lampan på hans rum som såklart fungerade så han stackarn vaknade upp av en jätte stark taklampa. Verken Johannes eller jag visste vad vi skulle göra åt elen så vi lämnade lampan på hos Viktor för att tvinga honom gå upp och hjälpa oss. Han gick ut i garaget och vips på en sekund var det fixat. Jag vet inte riktigt vad han gjorde där ute men det var visst bara att återställa ngn switch eller nått... Jag ska lära mig sånt någon dag.

Vi åt sen lite snabb frukost och tänkte att det är lika bra vi ger oss ut så vi får lite gjort. Mellan åtta och tio på morgonen hann vi åka till två uthyrningsfirmor (insåg ganska snabbt att det blir för dyrt att hyra bil 6 mån), en bilfirma, körkortskontoret och ett försäkringsbolag.

Vi har kommit fram till att det blir dyrar för oss tre tillsammans att ta amerikanskt körkort än vad det blir dyrare med försäkringer så det kan vi stryka från listan. Vi har också kommit fram till att vi måste köpa en egen bil, billigast blir det av en privat person. Hmm.. Vi får se vad som händer. Imorgon måste vi fixa ngt i vilket fall.. Men som jag brukar säga allt går om man vill.

Just nu sitter Johannes och pluggar och Viktor letar förbryllat efter sin bankdosa till datorn. Ni skulle se hans rum haha. Jag förstår att han inte hittar den. Själv sitter jag i Johannes rum eftersom det är bäst internet mottagning här, men jag måste säga att mitt är mysigast.

Vi har redan fått mycket vanor och traditioner här i huset.. Konstigt vilka vanemänniskor man är. Vi hamnar alltid på samma platser vi matbordet, ligger på samma platser i johannes säng och kollar på minst ett avsnitt the office varjekväll och det är samma person som vinner på MIG varje gång.. haha!

Idag ser schemat ut som följande. Klockan halv 12 åker vi till skolan för att ta sällskap med en kille till polisstationen för att få våra foton och fingeravtryck tagna. Såfort Johannes är klar där tar han bilen hem och fixar lunch medan jag och Viktor fixar vårt och blir sedan hem skjutsade. Klockan fyra ska vi tillbaka till skolan för lektion men vår lärare Travis. Ikväll får vi förhoppningsvis åka och kolla på en bil annars blir det en springrunda på starnden. Jag och Johannes försöker göra det varannan dag. Det går ganska bra hittils. :) Jag trivs med livet!

Hoppas allt är bra där hemma...
KRAM från ett 30 grader varmt F L O R I D A !

Livet i Florida.

Tillvaron I USA består mycket av billetande just nu. Idag har vi varit i kyrkan för första gången. Imorgon börjar skolan med lite teori. Nu ska vi ner till stranden för en spring tur och lite bad.

Landvetter-Orlando

Nu ligger jag i sängen på hotellet i Orlando, har precis vaknat efter väldigt många välbehövliga timmars sömn. Viktor som istället sov alla 10 timmar på flygen har varit vaken sen 5 i morse. haha!

Vi kom fram igår kväll vid 6tiden efter en väldigt lång och jobbig flygresa för oss alla. Jag hade ont i magen i princip hela tiden ända sen frukosten. Som tur var började en jätte trevlig tjej som satt bredvid mig och en av de super långa tyska flygvärdarna prata med mig och så kändes allt mycket bättre. När vi kom fram fick vi sitta och vänta ganska länge i tullen men som tur var kom vi alla in Jag fick följa med en stor nonchalant man in på hans kontor och han förkortade mitt visum till 1maj. Ingen aning varför medan Johannes och Bark fick 2 sept, men men.

Efter det släpade vi vår ca 60 kg packning var på en buss där en faktiskt väldigt fin bil väntade på oss. Vi tog den till ett hotell och sen åkte vi ut att testade lite av USAs snabbmat. Man måste ju lära känna kulturen lite när man ändå är här. Haha.. Känner att jag redan tröttnat på pommesfrites.

Nu hinner jag inte berätta mer. Johannes vill att vi ska dra iväg söder ut. Hörs igen när jag får möjlighet!

RSS 2.0