Vilken helg!

Det har verkligen varit en toppen helg. I fredags var det avskedskräftskiva här, blev en riktig höjdar kväll. Jag och Anna hade 23 gäster som höll igång. Det blev massa mat, lekar, sånger, tal, dans och massa sånt. Allt vad jag älskar het enkelt. :) Trots att jag har varit ute för det här med att ta farväl av människor är det alltid lika svårt. Inget man kan vänja sig vid liksom. Igår i kyrkan började tårarna bara komma. Men jag har kommit fram till att jag ändå är väldigt tacksam att jag känner såhär. De här känslorna som gör att det är jobbigt att säga hej då och veta att det här är de sista timmarna vi ses på ganska länge syftar ju egentligen på något positivt. Jag är så tacksam för alla vänner här hemma och att jag trivs så bra här. Men nu sätter vi sikte mot nya mål! Imorgon lämnar jag Tranås och sätter kurs mot Landvetter och på onsdag morgon lyfter vårt plan mot ORLANDO.



På lördagen drog Jag, Anna, Johanna, Sofie och Elin ner till Jönköping för bio. "Inglorious bastards"
Jag vet inte om det var någon film för mig egentligen. Lite för blodigt kanske men kul hade vi i alla fall.

Nu ska jag snart sätta igång med allt som ska fixas idag. Tvätta, stryka, fixa, städa m.m. Ikväll blir det lite avskedsfika med släkten. Vi hörs snart igen!

Resfeber

Har precis börjat förstå varför jag mår illa, har konstig magkänsla, svettas m.m. just nu och ett flertal tillfällen föregående vecka. Endast lite drygt en vecka tills vi åker nu. Så konstigt! Så länge vi planerat för detta och grejat och donat. Nu är vi äntligen här. Det ska bli fantastiskt roligt men man får nog tillåta sig själv att vara lite nervös/upprymd!

Idag har jag rensat ut min garderob så sen är det bara att packa i väskan. Känns skönt. Johanna har varit här i helgen. Har varit jätte mysigt. Planerade mycket inför min avskedskräftskiva som äger rum på fredag. Det blir grymt! Jag kommer sakna er alla som stannar här hemma!

Fredag igen..

Veckorna går verkligen fort. Så var det fredag igen. Endast en vecka kvar på jobbet nu, och en och en halv tills jag reser iväg igen. Den 2 septemeber flyger vi till Florida. Jag ser verkligen fram emot det! Förra veckan fixades det mesta. Vi var i Stockholm och fick vårt VISUM. Det var lite annorlunda att vara på amerikanska ambassaden. Mycket väntetid och ordentliga säkerhetskontroller. Vi köpte också flygbiljetter, fick tag på ett hus som vi ska bo i. Vi hann också men att ta en sväng upp till Uppsala och hälsa på ett par som varit på skolan vi ska gå på. Riktigt kul att få höra om deras erfarenheter från flygningen i USA osv. Det verkar väldigt positivt. Bark kom hem också.. efter att ha varit på Fiji i 5 månader. Skönt att ha honom hemma så vi vet att vi kommer iväg alla tre :)

I helgen blir det väldigt lugnt. Det ska bli skönt efter en ganska intensiv vecka. Det har varit mycket jobb, lite flygning och en del fixande här hemma. Men det börjar kännas som att vi verkligen har saker och ting under kontroll nu. Nu är det bara packa och se till att njuta av de sista dagarna här hemma i tranås!


Viktor och Johannes! Snart åker vi!

Senast dagarna..

Just nu är klockan tjugo i tolv och jag har som vanligt lite svårt att sova. Det brukar bli så att jag går och lägger mig sådär tio halv evla någonting och efter en timme när jag fortfarande inte kunnat sova går jag upp och hämtar lite puffar (Havrefras) och mjölk. Det brukar funka. Någon som har bra sömntips?

I lördags var det dags för min mormors 75 års fest. Massor med god mat, släktingar m.m. Jag och Anna åkte hem ca 17 och tog en powernap ute i solen innan Simon, Phiip, Gusten och Johannes kom. Vi hade en riktigt mysig kväll med fajitas, godis och ticket to ride. Simon hade en del tyck för sig hela kvällen. Det började i affären med att han skulle väga allt och alla för att se vad det skulle kostat som kungskrabba, mycket spännande. Sedan kasta det mesta hit och dit.. Vi andra tror att det beror på att han är kär. Kvällen höll på ända fram till ca halv två men då hade Gusten nog sovit i fotöljen i en halvtimme i alla fall.

I söndags gav jag och Johannes oss iväg mot gränna för att ta oss ut till visingsö där vi skulle hjälpa till med helgens FLY-IN, en träff för privatpiloter runt om i sverige. Vi hade först planerat att försöka vara där ut runt tio men eftersom kvällen innan blev ganska sen kom vi inte iväg hemmifrån förren ca kvart i tio. Detta gjorde att vi missade tio-färjan och även 10.30 färjan. När vi väl kom fram och skulle köpa biljetter fick vi en vänlig information om att ska vi ha med bilen ut till ön så skulle vi behöva stanna där ute till tidigast nio på kvällen. Det är många som vill åka ut till visingsö en sommarsöndag. Vi insåg då ganska snabbt att det inte var rimligt att ta bilen ut och började fundera på hur vi skulle ta oss ut. Vi ringde lite olika personer på flygklubben utan framgång, funderade en och två gånger på att lifta tillslut ringde vi även båda två till våra mammor om råd. Tillslut fick vi den brilljanta ide´n att åka över och hyra cyklar och cykla en mil upp till norra udden där flygfältet ligger. Så fick det bli och ungefär halv två var vi framme. Då var det mesta slut men vi kunde i alla fall hjälpa till med att plocka ner en tipsprommenad. Men det blev en ganska lyckad dag endå trots att det inte blev som vi hade tänkt oss. Vi avslutade kvällen med en middag i hamnen och gick sedan på allsång i gränna. Mycket trevligt!

Kommer bilder från helgen snarast.

Nu är det dags för en vecka ny vecka på jobbet. Den här veckan har det börjat dra igång igen och många är tillbaka från semestern, kul att få lite sällskap.

Här är några bilder från bröllopet förra helgen.

Sommaren verkar var bröllopens årstid. Folk gifter sig på löpande band. Det är härligt med kärlek! Men frågan är om vi verkligen har förstått vad kärlek är? Så som det är tänkt av Gud att vara. Det är något jag funderat mycket över i sommar. Gud som även säger att han ÄR kärlek. Vad betyder det egentligen? Ju fler gånger jag har försökt desikera 1 kor 13 ju mer inser jag hur lite jag förstår. Det är något innom mig som bara längtar efter den här kärleken, den som inte är uppblåst, inte självisk och vill ingen något ont. Den som är ren, tålmodig och god. Kärleken som gör oss fria, ger oss hopp och uthärdar allt.

Gud, visa mig vad villkorslös kärlek är. 


Ty så älskade Gud världen att han gav sin enda son, för att de som tror på honom inte ska gå under utan få evigt liv.

Komedi?

Igårkväll var det alltså bio i jönköping som gällde med massa goa vänner. Vi var ett gäng som gav oss av och började med att äta 15 rätters middag på en libanesisk restaurang. Det var roligt att testa lite nytt. Jag gjorde framsteg, åt hela 5 musslor! Testade min första förra sommaren så nu känner jag mig lite stolt. Efter det gick vi på bion Bruno. Jag vet inte om man kan säga att det var en flopp. Svårt att beskriva. Något grovare än jag hade förväntat mig. Vad jag kommer ihåg så var Borat sådär precis vad min humor klarade. Men det här gick över gränsen tror jag. Philip och Sofie gick ut efter halva filmen, jag kunde komma på mig själv då och då sittande hed ansiktet gömt i händerna eller bara stirra chockande med öppen mun. Inget att rekomendera för känsliga tittare. Men sen är det ju så att alla såna grejer gör ju ofta att man får mycket att prata om efteråt. Vi fortsatte sedan med glass och kaffe på mcdonalds. Alltid mysigt med nattfika. Själva bioupplevelsen påminnde mig ganska mycket om när jag, min familj och kusinerna skulle ha en familjekväll ett jul lov i stockholm. Vi gick på bion Dålig uppfostran. En spanska film av Almodovar, handlar om två pojkar som växer upp i en klosterskola tillsammans med lärare som är pedofiler plus att alla blir homosexuella m.m. Också en film som gick långt över gränsen för vad anna och emma 13 och 15 år borde se.


Massa mat!

Jag tror Monne blev inspererad av filmen.

Petter också kanske.

Såhär kär är Simon just nu ;)

En mycket lyckad kväll..!

RSS 2.0