Dags att resa vidare

Nu ar det bara tva veckor kvar av min outreach. Tiden har gatt valdigt fort och jag har verkligen fatt vara med om mycket. De senaste tva veckorna har vi spenderat i Chiang mai som ligger i norra Thailand. Det ar en ganska stor stad med mycket restauranger, shopping, turister m.m. Pa grund av det ar sextrafficing ett stort problem har. Vi har jobbat med en mission som heter Light house som drivs av en thaikvinna som sjalv var jobbade inom prostitution innan hon blev kristen. De jobbar sarskilt med att na ut till kvinnor i prostitution och speciellt homosexuella. Missionen ar valdigt nystartad sa en stor del av var tid har har vi spenderat i bon, forbon och lovsang. Vi har bett speciellt att missionen ska fa bilda en stadig grund har i omradet m.m. Vi har ocksa gatt pa mycket bonevandringar runt i staden och bland buddistiska tempel.

I torsdagskvall gick vi ut for att evangelisera till kvinnorna pa "gatan". Jag och Ing (fran norge) gick tillsammans och fick chansen att ha konversioner med nagra tjejer i en bar. Det var hemskt att se hur de jagade kunder m.m. Vi pratade speciellt med en tjej som hette Doi som var 21 ar. Hon var fran borjan fran Bangkok dar hennes familj ocksa bodde. Efter det gick vi vidare tillsammans med en kille fran vart team och var oversatare som ar har ifran thailand. Vi gick och kopte tva hamburgare och gav till tva tiggare som satt pa gatan. Vi satte oss vid dem och pratade med dem. De var overlyckliga och det visade sig att de trodde pa Gud. En av dem hade en dalig rygg sa vi bad for honom. Jag och Ing sjong "valsignelsen" for dem pa svenska/norska. De var sa rorda att de hade tarar i ogonen och borjade genast be for oss. Det haftiga var nar vi sjong borjade turister samlas runt oss och kolla vad vi gjorde. Jag kan tanka mig att de inte ar vana vid att se vita ungdomar sitta pa kna och sjunga for tiggarna.

Det ar underbart nar man far kanna sig anvand av Gud. Det som jag har tankt mycket pa under resan ar hur mycket vi faktiskt kan gora i var hemstad. Man behover inte aka anda till Thailand for att uppmuntra de svaga och be for manniskor. Det ar sjalvklart bra med men vi har stora mojligheter bara i var vardag. Det ar fantastiskt!

Pa tisdag reser vi vidare till vart sista stopp. Vi ska resa till en by som ligger 5 timmar upp i bergen har ifran. Vi ska bo dar en vecka och jobba med nagra som ar i processen av att starta en kyrka dar. An sa lange ar byn inte kristna och de har aldrig haft ett team dar innan sa det blir spannande att se vad Gud har for plan dar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0