God morgon..

En ny morgon pa outreach.. Idag hade vi oankakor med banan pa till frukost. Gott! Jag hade aldrig testat det innan jag kom till australien faktiskt. Idag ska vi aka och kolla pa ett projekt som heter Create Internationell. De gor filmer och andra media grejer for att na ut till Thai folket. Det blir spannande.

Igar kvall akte vi till ett cafe som hette Won Generation. Ett kristet cafe for universitets studenter. Det lag mitt emot universtetet. Det var trevligt. nu maste jag springa.... ivag.

Shopping

Igar var var forsta hel lediga dag. Vi bestamde oss for att det var shopping som gallde. Vi var ute i tolv timmar. Vi hann med tva kopcentrum, en kvallsmarknad och en nattmarknad. Jag kannder mig ganska trott idag och lite ont i fotterna. Som tur var fick vi sovmorgon sa vi hade inte frukost forrens klockan halv tio. Jag kopte bland annat tva fest klanningar. En gron och en guldaktig.

Glomde beratta..

Pa alla hjartans dag fick vi mojlighet att rida elfant.. Det var grymt! Gratis ocksa.. Var kontakt var valdigt bra pa att pruta :)

Light house in action

Det ar vad projektet vi jobbar med just nu heter. Vi anlande har i Chiang Mai i lordags kvall efter en ca 30 timmar lang buss/tag resa. Som tur va hade jag en otroligt bra bok sa resan gick ovantat bra. Har precis last Redeeming love, rekomenderas varmt!!

De senaste dagarna har varit riktigt bra. Vi bor jatte bra pa Lighthouse eget guest house. Dagarna har vi hittils mest spenderat med att lara kanna staden, prayerwalk, bon och lovsang m.m. Klimatet ar valdigt mycket battre har i norr. Det rinner i alla fall inte om en nar man ska forsoka sova :)

Idag har vi besokt det storsta templet i staden och fick aven tillfalle att prata lite med tva munkar. Det ar intressant att se hur olika liv man lever. En av munkarna hade varit munk i elva ar och han var bara 23 ar nu. Han tyckte att det var ganska sa jobbigt sa han eftersom de inte far ata efter klockan tolv pa dagen. Det verkar hart.
Ikvall for middag tick vi till den lokala marknaden har i omradet och kopte diverse billiga matratter.. Jag var inte jattefortjust i mina nudlar och ett agg indrankt i olja sa det slutade med att jag at en halv vattenmelon, en banan och tva clementiner. Alska Thailands frukt. Men det var ju billigt i alla fall.

Imorgon kvall ar planen att ga ut pa gatorna och kolla laget. Blir intressant men ocksa obehagligt kan jag tanka mig att se hur varlden egentligen ar for vissa. Aterkommer med hur det gick.

Hoppas att allt ar bra hemma i Sverige. Imorgon ska vi ha grot till frukost. :) Har saknat det.

Ny vecka..

.. pa outreach.

Helgen var toppen. Lordagen spenderade vi ute pa oarna. Thiland ar otroligt vackert. Vi besokte bland annat en o som kallas James Bond Island dar filmen Goldfinger spelades in.
Igar (Sondag) var det mote i kyrkan. Under motet ville de att jag och Ing skulle sjunga en sang de hade hort oss tralla pa nar vi var ute och jobbade. Modiga som vi ar gick vi snallt upp och sjong "Herren valsignar dig och bevarar dig" i stammor och en mix av svenska och norska. Jag maste erkanna att jag blev lite nervos men det gick bra! :) Kale holl ett vittnesbord och en Thaipastor predikade om vikten av att last Ordet sjalv och inte bara lyssna till andra. Det var valdigt bra! Min eftermiddag spenderade jag tillsammans med min teamledare. Diskuterade min mal for resten av outreachen, hur jag utvecklats m.m. Pa kvallen tranade vi in ett drama som vi ska visa upp for en skola pa onsdag.

Idag har vi haft bonevandring. Det ar en buddistisk hogtid idag sa det var hemska parader dar buddisterna gick och torterade sig sjalva och stack pinnar genom munnen m.m. Jag, Shelly och Ing var utanfor templet och bad sa vi sag inte paraden men de andra i teamet berattade.

1/2 Outreachen

Nu har halva outreachen gatt. Det ar otroligt vad tiden alltid gar fort nar man tanker tillbaka. Vi har vi gjort. Ganska mycket faktiskt. Vi har hunnit vara i fyra lander och tre olika missioner.

Jag har hunnit med att
spy
vantrivas
trivas riktigt mycket
bada i havet
frysa sa mycket sa jag inte kunnar sova
svettas sa mycket sa att jag inte kunnat sova
sett Angkar Wat
besokt Bangkok
spenderat en natt i en buss
haft magkramper
atit phad Thi
atit ris 3 ggr per dag i ett par veckor
lett lovsang
flyttat en stor sandhog
gjort en brasa av skrap
gratit
skrattat
skaffat nya vanner
sett en stor skorpion
vittnat i en kyrka
atit saker jag inte haft nagon aning om vad det ar..
och mycket mycket mer....

Som sagt tiden gar fortare an man tror! Konsten ar att ta vara pa dagen idag! Hur gor man det?? Det ar en av livets svara fragor. Hur lar vi oss att leva i nuet?

Eagles Rest

Nu har vi varit har pa eagles rest i tre dagar. Det ar verkligen toppen. Vi ar fortfarande i sodra Thiland och pa det har stallet kommer vi att vara i ca tva veckor.

Det ar en mission som ar valdigt nystartad, de har hallt igang i ca ett ar. De ar en riktig harlig familj som verkligen brinner for vad de gor. Tanken med eagles rest ar att det ska bli ett retrit center for utbranda pastorer, missionarer fran asiatiska lander. Det gar bra att kika in pa deras hemsida. www.eagles-rest.info

Det ar ocksa en familj fran Alaska har under tre manader och hjalper till. Bada foraldrarna ar piloter sa jag har haft mycket att prata om med dem. :) De bor mitt ute i ingenstans, sa de flyger till narmaste stad ca 100 miles bort en gang i manaden nar de behover handla mat m.m. Det later valdigt ensamt i mina oron men de tycker det ar hur bra som helst.

Sa det vi har gjort sen vi kom hit ar att vi har startat ett projekt att bygga en lekplats sa att de kan lattare na ut till barnen som bor i omradet. An sa lange har det mest gatt ut pa att flytta sandhogar for att fa en jamn yta.. Haha! Jag har redan massa traningsverk. Det ar bra! Vi har hjalpte ocksa till pa gudtjansten. Ikvall ska jag och Shelly halla i en engelska lektion for barn. Vi ska lara dem kroppsdelar. Det blir kul!

Maten, boendet m.m. ar toppen har! Vi ater flingor, mjolk och rostade mackor till frukost. Vilken lyx! Det var en san gladje nar vi at forsta tuggan kornflakes i sondags. Haha!

Ruth och Shelly har varit sjuka men de verkar borja aterhamta sig nu. Shelly var pa sjukhuset och fick massa mediciner i gar sa det verkar hjalpa.

Hoppas ni alla mar bra hemma! Jag tanker pa er mycket! Tack mamma for kortet, det gjorde mig jatte glad! <3


RSS 2.0