På ett hotell nära Orlando Airport

Idag tog pappa och jag en lugn morgon. Åkte en sväng till gymmet, packade, städade, jag städade bilen o.s.v. Vi gav oss sedan iväg mot Orlando och kom fram, incheckade och sådär vid halv fem tiden. Vi tog en middag på downtown disney och sedan en stannade vi till på en outlet.

Ikväll har Jacob kommit hit också. Så roligt!! Vi hämtade honom på flygplatsen runt nio och tog sedan en cheescake och lite kaffe på hotellet. Han var ganska trött efter den långa flygresan från Sverige. Jacob ska vara hos oss i några dagar nu och hälsa på innan hans DTS här i Orlando börjar på måndag. Johannes å andra sidan som också skulle klommit hit ikväll fastnade i Chicago och får spendera natten där. Han ringde förrut och lät något upprörd över alla extra säkerhetskontroller i Köpenhamn som gjorde att han blev försenad och missade flyget i Chicago. Tydligen hade de kroppsvisiterat varenda person. Men han fick i alla fall en hotellnatt och lite matkuponger. Vi får stanna här i Orlando och hitta på något imorgon. Jag tror han skulle landa här vid fem tiden på eftermiddagen, så vi sa att vi får ge oss ut och leta efter något grönt att ha på oss på nyårsfesten. Det är nämligen temat för vår fest. Det kan bli intressant.

Pappa åker vidare här ifrån imorgon efter att ha spenderat ca 2 veckor med mig. Det känns lite tungt. Men som tur är så är jag ju hemma igen om tre månader och det går ju fort. Det har varit jätte kul att ha honom här och visa lite av mitt liv här i staterna.

Nu ska jag njuta av hotellrummet och den här sköna sängen och sova riktigt länge. Vi hörs snart igen!

Julkryssning

Idag kom jag och pappa tillbaka efter en tre dagars kryssning till Bahamas. Vi lämnade Vero i torsdags(julafton) för Fort Lauderdale där vi stannade en natt och sedan vidare till Miami där kryssningen utgick ifrån på lördagen. Vi åkte med Norwegian cruise line vilket var väldigt bra. Båten åkte till Nassau, huvudstaden i Bahamas där vi stannade en dag. Andra sagen besökte vi en annan ö i Bahamas som ägdes av just Norwegian och sedan tillbaka till Miami.

Under julhelgen har jag också fått mycket annat gjort. Både jag och pappa är lite planeringsgalna och har ganska mycket idéer för oss, så det blev en del sånt. Jag har bland annat gjort upp ett träningsschema för våren, gjort ett plugg schema med mera. Det är kul när man har insperationen. Imorgon blir min och pappas sista dag tillsammans innan han åker vidare till New York. Vi ska åka upp till Orlando och jag tänkte ta med honom till Downtown Disney på kvällen. Sen kommer Johannes och Jacob hit, så jag blir inte ensam. :)

Att umgås med familjen gör ju att man börjar tänka ganska mycket på allt hemma. Eftersom de påminner mycket om det. Även att jag trivs utmärkt här i USA så har jag under julen saknat alla er där hemma mer än vanligt! Hoppas att ni hade en skön jul med mycket gemenskap och annat gott!


Jag tog med pappa till mitt gym där vi testade ut ett nytt träningsprogram.

Fort Lauderdale från balkongen på vårt hotell.

Julafton!

Semester är alltid härligt. Man ska njuta av livet har jag hört...

Resdag

Den här dagen har sett ut som följande. Vaknade klockan sju men somnade genast om. Jag har sovit i en av de skönaste sängarna någonsin i helgen. Så klockan hav nio vaknade jag igen av att pappa var redo att gå ner till gymmet. Vi gick ner dit 40 minuter eller så. Efter det var det frukost, packning och sen en taxi till flygplatsen som gällde. Imorse snöade det också i Chicago. Första gången det snöade på mig på två år. Underbart! Väl på flygplatsen upptäckte vi att flyget var lite försenat men vi gick och satte oss på Chillis och tog först lite kaffe och lite senare lite lunch. När vi landade i Orlando så var klockan halv sex eftersom vi fick vrida fram klockan en timme. Så vi körde raka vägen hem! Missade bara avfarten till Vero beach så vi fick en extra sväng men förrutom det hittade vi hela vägen. Nu har vi packat upp, tvättat lite och handlat mat på publix. Dags för en film nu tror jag. Funderar på att se Top gun. Antar att det är ett måste att ha sett för en pilot. Tro det eller ej men det har aldrig blivit av för min del men det kanske är dags nu.

Chicago

I torsdags skjutsade vi Viktor till flygplatsen för då var det dags för honom att åka hem. Vi tog en liten shoppingsväng på vägen och avslutade med starbucks på flygplatsen. Lite gråt kalas blev det allt när det var dags att säga hej då. Hela livet är fullt med uppbrott. Men jag har ändå kommit på att jag gillar det. Trots att det är jätte jobbigt så får det mig att känna mig glad. Jag vet att det finns saker i mitt liv som faktiskt är värt något. Och det är väl ändå det bästa vi har i livet, relationer? Jag är så otroligt glad för alla nya vänskaper här, för Viktor och Johannes, också för alla underabar vänner och familjemedlämmar som finns kvar hemma i Sverige. Ni finns alltid med mig i tanken. Vilken välsignelse att få ha såna relationer!

I torsdags var det min och Johannes tur att åka till flygplatsen och vi åkte då till Chicago där vi mötte upp med pappa. Vi har nu spenderat två heldagar här som har varit fulla av shopping, mycket mat, musikal, gospel, kyla och intryck av staden i allmänhet. Ikväll åkte Johannes hem till Sverige för att fira jul. Men som tur är kommer han tillbaka hit om bara en vecka.

Hoppas ni alla har det bra och fått in lite julstämning nu!

Här kommer lite bilder:

Pappa har anlänt. Hans väska gick visst söder under flygningen. Då går man och reklamerar så får man pengar.

Johannes fick tvål eller något liknande på sin väska.

På vårt hotell fanns ett jättestort riktigt pepparkakshus! Impornerande.



Uppflygnig

Jag har nu ett FAA Commersial Multi Engine Certificate! Så nu är det jullov. Hur underbart som helst. Allt gick bra som tur var. Johannes är uppe och gör sin nu och det kommer nog gå bra det med. Viktor har åkt med en kompis och fiskat i Fort Pierce. Nu ska jag försöka diska upp lite för ikväll är vi först hembjudna till äldre paret Hjälmeby på kvällsmat och efter det kommer Lauryn hit så ska vi byta julklappar. Mys! Ska försöka hinna med lite julklappsshopping idag med. Vi hörs igen!

Flygning Boca Raton

Igår hyrde vi ett plan för jag behövde lite extra flygtimmar och åkte ner till Boca Raton som ligger en bit söder ut mellan west palm beach och fort lauderdale. Vädret var sådär så det blev mycket träning att flyga utan hjälp av yttre referenser. Staden verkade vara ett riktigt lyxställe med mycket fina hus och bilar. När vi komner på marken och in på flygplatsen fick vi låna en "crew car", en röd mustang. Inte illa! Så vi tog den och åkte och åt lunch. Sen var det dags att flyga hem igen. Loggade 3,2 timmar i alla fall, så det är bra. Nu har vi bara två flygpass imorgon med lite repetion och sen är uppflygningen på tisdag. På kvällen var vi rätt så trötta efter dagens strapatser så det blev först lite seriös pluggning och sen en riktigt filmkväll med mat och fika framför TVn.




Idag, söndag började vi dagen med att kolla på luciatåget på svt. Sen åkte vi till kyrkan och efter det blev vi utbjudna på lunch av en av pastorerna. Mycket trevligt!

Julgranen

Igår när jag och Virginia var ute och flög berättade jag om att jag gärna vill dekorera vårt hus lite nu till jul och då visade sig att hon hade en julgran över som hon skulle slänge eftersom hon ska flytta hem till Washington DC till jul. Så kul! Vi fick den med oynt och allt. Jag, Johannes, Viktor och Joel monterade upp den hemma och pyntade med lite julmusik i bakmgrunden. Kan det bli mer julkänsla?




Idag har Johannes och jag klarat vår stage check. Sista provet innan uppflygningen som är på tisdag. Lynn, som är ekonomiansvarig så skolan tyckte vi var så duktiga så hon gav oss var sin guldstjärna. Inte illa!

Förkyld

Igår vaknade jag och mådde inte så värst bra. Varm och kall på samma gång, ont i halsen, öronen och huvudet. Fy vad synd det är om mig. Haha! Skojar bara. Hur som helst jag tänkte att det är nog bra att vara hemma och vila så jag ställde in min flygning på dagen och tog det lugnt. Sov några extra timmar o.s.v. Min vän Olivia ringde på dagen och undrade hur jag hade det. När hon fick reda på att jag inte mådde så bra kom hon över med egengjord morotsoppa, te, medicin, bröd och tomatsoppa. Jag känner mig bortskämd med så snälla vänner! Hon gjorde min dag!

På kvällen tog jag en extra alvedon och åkte och flög en sväng och det gick ganska bra. Jag har nog haft lite för mycket för mig sista tiden, så det är nog bäst att dra ner tempot om man ska få all flygnig färdig till tisdag.




Viktors födelsedag!

Igår, 8:e december blev han 21 år. Här kommer lite bilder.
Frukost med lite paket öppning.

Middag på Outback.

Tårta.

Lekar.

Vi gillar fika!

Shoppingdag Orlando

Igår åkte jag och några vänner på en shoppingrunda till Orlando.

Lunch med svenska köttbullar på IKEA!

Vi shoppade en del på IKEA... vi var där i tre timmar.

Olivia efter att hon fått håret fixat.

Söndagsfrukost med mysteriet på grevehom, pannkakor och min egen designade adventsljusstake.

En otroligt regnig dag uppe i luften.

Igår blev en lång och väldigt grå dag.. Men spännande. Jag och Virginia var ute och flög i IFR väder hela dagen. Jag flög oss upp till Massey Ranch där Virginia skulle ha sin ATPL uppflygning och trots massa regn, låga moln och minimal sikt så blev det av.

Virginia är nervös.. Vi är framme i Massey och väntar på kontrollanten. Tur att hon har en sån snäll elev vid hennes sida. ;)

Jag var lite smått nervös jag med.. Inte för hennes uppflygning dock utan mer för vädret.

Det slutade aldrig att regna.

Vår trevliga kontrollant Dale har 20 000 flygtimmar så han vet vad han sysslar med om man säger så.

Såhär glad var Virginia när hon blev godkänd. Nu var det dags att flyga hem igen.


Flygning till Talahassee och Gainsville

I tisdags gjorde vi vår långa crosscountry flygning. Här kommer lite bilder från det.


Virginia och jag.


Vi var hemma igen ca 21.30. 4,1 timmar flygitd!

Senaste dagarna..

har vi pluggat ganska mycket, och flugit en del. Igår skrev vi vårt CPL prov, vilket gick bra som tur var. Så nu är det bara lite mer flygning sen är vi klara för uppflygning. Idag ska vi flyga till Talahassee och Gainsville. Så det har varit mycket planering hela förmiddagen. Här kommer lite bilder från sista dagarna.

Planering!


Vi skulle julpynta i lördags.. och gissa vad vi hittade?! Ingen pynt men en livs levande tomte i garderoben.



RSS 2.0