2011

13 timmar kvar på 2011.
Igår när jag gick från jobbet skrev jag ett frånvaromeddelande i outlook som löd "Jag är ledig och är tillbaka på kontoret på måndag nästa år." Det känns alltid lite speciellt med nyår. Jag gillar det! Förväntan, hoppfullhet och självklart en hel del festligheter. Det blir ett tydligt avslut och en ny början, ett tillfälle att se vad man har att vara tacksam över.
Vad har du att vara tacksam över från 2011? Nya upplevelser, utmaningar, något nytt du lärt dig eller kanske en ny vän?

Mitt 2011: Gick på en salem al fakir konsert, åkte mer längdskidor än något år tidigare, sjöng i Gloriamusikalen, var tonårsledare, flyttade 3 gånger, började pendla till jobbet, var i Vemdalen/Sicilien/Finland/Warsawa för första gången, började sjunga i ett lovsångsteam, åkte på 3 tjänsteresor, flög upp och klarade uppflygningen för ME/IR, gjorde MCC kurs i England, fick en till lillasyster, blev kär och hade en pojkvän i 7 månder, var på Leeland på GF(riktigt höjdpunkt), hörde "need to breath" för första gången, bytte bank, testade akupunktur för första gången, gästade 6 bröllop (tackade nej till 2 utöver det), lärde mig baka fina tårtor, åt lunch med farmor nästan varje vecka, började spela guitarr, var i ullared, spenderade många fina kvällar med gamla och nya vänner, fick uppleva Guds trofasthet och längtade efter Guds närvaro mer, spelade bonanza för första gången, sålde min bil, åkte vattenskidor på en skida för första gången, sov för lite till och från, pratat med Anna säker 70 timmar i telefon, var på fantastiskt bruncher i stockholm, bodde med Elin i fem månader, klippte lugg, blev östgöte men är fortfarande smålänning i hjärtat. 



Som Stinissen skriver på den 31 december:
Allt det som varit, din synd, din sorg, din smärta, vilar i Faderns famn. Du behöver inte oroa dig för något. Du kan trygg gå in i det nyas möjligheter.

Tack alla ni familj och vänner som gjorde 2011 till ett bra år!





En helg i Bournemouth

Så i helgen fick vi besök av min vän Sarah som bor i Derby. Ca 3,5 timmars bilkörning norr om var vi befinner oss. Det var väldigt kul att ses igen.

Lördagen började vi med att utforska staden och även stranden. Det är väldigt vackert här och mycket att se. En lång vit sandstrand som man kan promenera utmed och man kunde även se en och annan surfare ute i det kalla vattnet. Att det är decmeber och ändast några få plusgrader verkar inte spela någon roll för de britter som bor här, vi såg flera stycken med shorts.




Under eftermiddagen hann jag även med en liten shoppingrunda på Primark och kvällen avslutades på en irlänsk pub tillsammans med Marcin som går kursen med oss.



Idag är en jättefin dag och första dagen i simulatorn. Om en timma ungefär åker vi till flygplatsen. Spännande värre! Nedan är en bild från vår plugghörna (ska likna en cockpit) här hemma i lägenheten..



MCC

Jag tänkte att det kanske är dags att börja att skriva lite här igen. Den här veckan känns det som att det finns en del spännande att dela. Jag befinner mig i Bournemoth för en 8 dagars MCC kurs (Multi Crew Coperation).
Skolan är European Skybus och jag är här tillsammans med Johannes och 4 andra piloter. Än så länge har kursen varit väldigt intressant och bra. Vi har haft ground school tre dagar med Head of Training Mike som har en lång karriär bakom sig och mycket erfarenheter att dela. På tre långa dagar har vi gått igenom allt från viktiga saker när man jobbar i team, olika flygregler och praktiska saker att tänka på i simulatorn nästa vecka.


Utanför skolan en solig fredagmorgon. Johannes och vår hyrbil.

En hel del checklistor och procedurer att lära sig inför simulatorn nästa vecka. Vi kommer flyga en Boeing 737-200, full motion simulator.

Eduardo från Frankrike, Roberto från Italien, Johannes och Marcin från Polen. Firar att första veckan är avklarad på en mycket Engelsk Pub i närheten av flygplatsen. Trevligt med nya vänner!


RSS 2.0